Samsung 530U3C - głośniki wprawiają w niemiłe wibracje (i w związku z tym słyszalne brzęczenie) obudowę laptopa przy odtwarzaniu niektórych dźwięków. Zadzwoniłem do Samsunga - opisałem sytuację, odpowiedź aż śmieszna - proszę przeinstalować system. Chłopakowi aż się głupio zrobiło jak po kilku sekundach ciszy zacząłem mu jeszcze raz tłumaczyć, że to obudowa brzęczy bo wpada w wibracje i kilkukrotne już bawienie się systemem nic nie pomogło i na ruch obudowy sterowniki też nie pomogą.
Przyjął moją uwagę z godnością i poprosił o chwilę cierpliwości. Po 2 minutach odezwał się i powiedział, że może przyjąć laptopa na serwis ale może on być u nich do 30 dni roboczych (?). Zapytałem się czy można do nich na Marynarską w Warszawie przyjechać i pokazać o co chodzi by nie było, że serwisant stwierdzi, że jest ok i odeśle po 30 dniach nie ruszonego laptopa. Stwierdził, że serwis jest zamknięty bo się przenoszą.
Dodam, że na Marynarskiej w innym dziale pracuje mój znajomy i wg niego serwis cały czas działa.
Konsultant zasugerował mi kontakt z serwisem Telmark czy coś takiego, autoryzowany serwis laptopów Samsung.
Na początku napisałem do Telmarka maila z opisem sytuacji. Odpowiedź prawie natychmiastowa (od autoryzowanego serwisu)! - w takich sprawach proszę kontaktować się z gwarantem - firmą samsung, ul marynarska pierdu pierdu. Po prostu zgłupiałem, autoryzowany serwis Samsunga odsyła mnie do innego serwisu Samsunga O_O
Zadzwoniłem do Telmarka, opisałem jeszcze raz sytuacje i pierwsza odpowiedź - proszę przeinstalować system.
Zapytałem się czy w serwisach jest podstawą reinstalacja systemu nawet jeśli problemem jest sprzęt lub obudowa sprzętu a nie oprogramowanie. Usłyszałem tylko, że nie wiedzą co mogą mi powiedzieć przez telefon.
Na moje pytanie czy można ze sprzętem do nich przyjechać i pokazać co jest nie tak by serwis mi nie wmawiał, że wszystko jest ok usłyszałem, że można w dniach od do w godzinach od do ale nawet jeśli ja coś pokażę to oni przeinstalują system i będą kontaktować się z Samsungiem na Marynarskiej.
Pytanie do Was, jako, że w całym swoim życiu na gwarancję oddawałem laptopa raz kilka lat temu i przyjechał do mnie z opisem, że usterki zgłaszanej nie stwierdzono (piszczał przy działaniu na max jasności matrycy, sprzedałem dzień po powrocie z serwisu) - co zrobić, gdzie się zgłosić, jechać do rzekomo nie pracującego (ale jednak pracującego) serwisu Samsunga w siedzibie czy do Telmarka i wypiąć klatę, walnąć ręką w stół i poprosić by nie robili ze mnie idioty (oczywiście to żart).
Daję 2 filmiki nagrane specjalnie by pokazać co i jak brzęczy. Polecam słuchanie na słuchawkach. Podczas odsłuchu rozmowy w wibracje wpada coś w środku i dźwięk ma w sobie coś z bzyczącego komara.
http://www.youtube.com/watch?v=U8HdRNQcwyg - od 0:22 jak Fury się wypowiada i najgorzej 0:45 jak jąkajło chce coś powiedzieć
http://www.youtube.com/watch?v=e8VXjsgsQLg - a tu to prawie cały czas jak ktoś mówi
Samsung ma fajny sprzet ale serwis to porazka.Opisalem rok temu w moim watku sytulacje z nowym tv ktory sam sie wylaczal.Ogladacie tv chcecie podglosic przeloczyc zawiesza sie i wyl wlacza sam i dziala.Sytulacja jak powyzej telefon reklamacja.Przyjechal serwis wymienil plyte główna nic potem przez miesiac przyjezdzal do domu i wymienili prawie wszystkie czesci oprucz kabla zasilajacego obudowy i ekranu wszystkie,poprosilem o taki sam ale sprawny nie oni nie widza usterki minal miesiac.
2 miesiac zabranie tv do serwisu. Po 30 dniach oddaja i mowia ze dziala pytam sie ogladali panstwo na nim telewizje my nie ochrona budnku ogladala przez 30dni i dzialal wszystko,mowie ok u mnie dalej zawiesxenie i restet co zrobili dali 2x nowy pilot
3 miesiac nagralem film i wstawilem na youtube jak samsung oszukuje i podeslalem im linka odpisali mi mailem "Ma Pan jakies magiczne miejsce w domu prosimy o usuniecie filmu z youtube"prosilem o taki sam ale sprawny zero odzweu.
Po 3miesiacach z uszkodzonym nowym Tv doszedlem do wniosku wymienili wszystko oprucz obudowy i kabla laczacego tv z gniazdkiem kupilem za 14zl nowy nagle tv dziala wniosek nie licz na ich serwis....