Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Samsung Galaxy SIII Mini vs HTC Windows Phone 8s. Andek vs. Windows

28.04.2013 22:54
quaku
1
quaku
76
Generał

Samsung Galaxy SIII Mini vs HTC Windows Phone 8s. Andek vs. Windows

Przesiadam się na nowy telefon, bo kończy mi się abonament i Play proponuje mi swoje megawypasione berłofony. Wcześniej używałem telefonów z Androidem 2.2 i w sumie oprócz tego, że odpalały się długo i czasami zamulały, to nie miałem większych zastrzeżeń co do tego systemu operacyjnego. Nie miałem styczności z nowymi mobilnymi Windowsami, może wiele straciłem?

Czy ktoś może zopiniować co lepsze, co bardziej godne uwagi?

28.04.2013 23:54
2
odpowiedz
mich83
121
Generał

Z racji tego ze przeciętny człowiek i tak niewykorzysta nawet 50 % możliwości telefonu , brał bym windowsa. Poprostu wszystko co naprawde potrzebne działa na nim lepiej a to co mniej potrzebne czasem poprostu niema :-)

Ps. To jak z samochodem , jeden kupi taki z tysiącem bajerów a drugi taki który sie wygodnie prowadzi.

29.04.2013 07:49
EnX
3
odpowiedz
EnX
174
White Dragon

HTC 8S ma jedną zasadniczą wadę, a jest to tylko 4 GB pamięci wewnętrznej, a wolnej przestrzeni na aplikacje zostaje coś ponad 2,5 GB, co w rozrachunku na wiele aplikacji nie starczy. Co prawda można włożyć kartę sd, ale nie można na niej nic instalować, a jedynie przechowywać muzykę, filmy etc.

Według wybór pomiędzy tą dwójką jest prosty, Galaxy s3 mini, ot ogólnie lepszy telefon.

29.04.2013 07:55
4
odpowiedz
zanonimizowany836035
12
Senator

android sie konczy, ale windows nie jest jeszcze tak doskonaly, zeby z niego korzystac

najlepiej wez sgs, ale umowe jak najkrotsza

29.04.2013 08:18
dudek101
5
odpowiedz
dudek101
156
redneck

żaden z tych 2 telefonów nie powala na kolana
jeśli faktycznie chcesz mieć coś ciekawego - weź samą kartę a za zaoszczędzoną kasę zaszalej, ew. weź droższy, sprzedaj i zaszalej ;)
oba to modele budżetowe - czytaj zapomnij o aktualizacjach oprogramowania, nie mają więc też raczej wzmocnionych wyświetlaczy (gorilla glass http://www.corninggorillaglass.com/products-with-gorilla/full-products-list)
ogólnie wyglądają może i fajnie, z daleka można je nawet pomylić z flagowymi modelami ale przy cenie ok. 1000 na wolnym rynku IMO nie warto ich brać, no chyba że za złotówke i na handel

za tą kasę można znaleźć sII, galaxy nexusa ew. coś z HTC jeśli lubisz Sense (nakładka na system autorstwa HTC, jedyne co moim zdaniem mogłoby jeszce przemawiać za HTC bo jakość wykonania, częstotliwość aktualizacji i serwis w ich przypadku nie zachęca)

przy pomyślnych wiatrach dałoby się też pewnie wyrwać używane sIII a może też nexusa 4 z 8GB pamięci

29.04.2013 08:57
ma_ko
👍
6
odpowiedz
ma_ko
61

Przekopiuje z innego wątku:

Ja mam HTC :P

Wcześniej miałem androida. Co do telefonu to: wygląda super, nie rysuje się (Gorilla Glass) Oprogramowanie to wiadomo WP więc troche czasu potrzeba żeby się przenieść z androida ale ogólnie system fajny nie muli, prosty o wiele przyjemniejszy niż android w użytkowaniu... itp. aplikacji jest mniej ale mi to akurat nie przeszkadza, wszystkie najważniejsze są... Ja kupiłem nówke za 490zł więc myślę że się opłacało, co do muzyki też super, znaczy z głośniczka to gra jak powinien ale na słuchawkach daje czadu a to głównie przez opcje beats audio (słuchałem muzyki z wył i wł tą opcją) Bateria też przyzwoita 1700mAh, mi wytrzymuje do 3 dni co jest b ładnym wynikiem wg mnie :P $GB pamięci to niue dużo ale na aplikacje starczy a na gry? Nie gram za dużo ale mam zainstalowane Angry Birds i Mirror's Edge i mi starczy...

Samsunga nie miałem więc się nie wypowiem...

spoiler start

wcale nie reklamuje nic, wzięłem go ze względu na wygląd :P

spoiler stop

Forum: Samsung Galaxy SIII Mini vs HTC Windows Phone 8s. Andek vs. Windows