Dla przykładu wybrałem ten telefon.
Na co i po co komu taki tel z takimi parametrami? Czy to poprawia jakość i szybkoś sms-ów i dzwonienia? Nie lepiej za taką kase kupić sobie PC czy lapka? Tel za prawie 3k to jak dla mnie hajs w błoto.
Mój stary poczciwy już SGS2 jak na te czasy i jak dla mnie no telefon kompletny.
I to jest chyba jakiś teraz wyścig "zbrojeń" z fonami który większy, i ma więcej czegoś w sobie. Co po chwila wychodzi teraz jakiś nowy tel, choćby seria GS. Ale ludzie są mamieni bo jak więcej rdzeni czy aparat z 16mpx to rewelacja. Jak i tak na nic tego niewykorzystają.
Dziękujemy.
Sensu nie ma, póki nie weźmie się takiego telefonu do ręki. Mogę się założyć że każdy kto popracowałby na telefonie z 1080p i najnowszymi bebechami (snapdragony 800+) przez dłuższą chwilę nie byłby w stanie wrócić do dawnego telefonu bez uczucia dużego zawodu.
Miałem Motorolę Defy, teraz korzystam z telefonu najnowszej generacji - przeskok w dziedzinie szybkości działania, jakości wyświetlacza i ogólnej sprawności telefonu jest po prostu NIEZIEMSKI.
No i przede wszystkim nikt nie każe bulić 2800zł.
Można poczekać, można wziąć w umowie, można kupić tańszy ale wcale nie gorszy model konkurencji (mowa o LG G2, które ma niemalże analogiczne bebechy, nie licząc marginalnie niższego taktowania procesora i innego aparatu).
Za kilka miesięcy cena S5 spadnie o co najmniej 500zł co i tak będzie śmiesznie dużą sumą jak za taki telefon. Obecnie można dostać wspomnianego LG G2 za 1300zł, który dosłownie minimalnie odstaje od S5 a może jest nawet na równi z Samsungiem.
Zaporowa cena 3k zł być może nie wydaje się taka zaporowa skoro Samsung zdecydował się na tyle wycenić ich flagowy model. Musi być na świecie sporo idiotów, którzy za tą cenę będą chcieli nabyć jedynie lekko podrasowany model względem S4.
Czy to poprawia jakość i szybkoś sms-ów i dzwonienia?
Nie, jesli ktos uzywa telefonu tylko to smsow i dzwonienia, to oczywiscie nie ma najmniejszego sensu kupowanie niczego z najwyzszej polki. Dokladnie tak samo jak nie ma sensu kupowanie np jakiejs super karty graficznej czy gamingowego laptopa przez kogos, kto tylko przeglada net i pisze w Wordzie. I?