Witam
Zastanawiam się czy kupując ze sklepu nowego Galaxy S 2 dostanę już go z androidem 4.0 czy starą wersję 2.3.5
Starą wersją.
Krótko mówiąc, nie ma szans. Jesteś skazany na aktualizacje za pośrednictwem Keis.
edit: Warto też nadmienić, że na chwilę obecną aktualizacja dotyczy tylko niebrandowanych(od producenta) modeli.
Czyli jeśli wezmę ze sklepu nie brandowany to aktualizacja będzie bezproblemowa ?
Teoretycznie tak. W praktyce może się okazać, że do tej wersji oprogramowania nie ma jeszcze aktualizacji i będziesz musiał ręcznie wgrać ROM (co jest banalnie proste).
Mam jeszcze pytanie dotyczące działania S2 czy na nim można uruchamiać gry flash które na komputerze gra się w przeglądarce internetowej ? Np settlers online lub myfreezoo ?
Szczerze mówiąc nie sprawdzałem. Teoretycznie Skyfire odpala normalnie wszystkie strony z flashem (nawet filmy na red... youtube ;) ), więc teoretycznie powinno działać. Ale w praktyce mogą być problemu ze sterowaniem, a przeważnie z wymaganą minimalną rozdzielczością potrzebną do działania aplikacji.
Ja kupiłem bez simlocka ale zapewne z wgranym softem z orange i wersja softu to 2.3.3 bez żadnych aktualizacji. Kolega kupił z wgranym softem z ery 2.3.5 i również nie ma aktualizacji. Nie ma wielkiego problemu żeby sobie oczywiście wgrać czysty soft ale szczerze - nie mam ani czasu ani ochoty się bawić. Zwłaszcza że wszystko działa tak jak chciałem.
Narmo >>> jeśli znalazłbyś chwilkę czasu to dałoby rade sprawdzić www.myfreezoo.pl
Byłbym zobowiązany.