Witajcie! Pobrałem dzisiaj Saints Row : The Third i... po włączeniu wyskakuję okno wyboru directx 'a, ale po dokonaniu wyboru (obojętnie jakiego) gra się nie włącza, czasami pojawia się proces w managerze, czasami nie. Czasami po chwili od wybrania to samo okno pojawia się znowu. Sprawdzenie spójności plików nic nie dało, a reinstall nie wchodzi w grę, nie mam najmniejszej ochoty pobierać od nowa. Jakieś porady, rozwiązania?
Reinstall nie pomógł. Jakies porady???
Edit: Sterowniki mam zaktualizowane.
Robiłem, wiele razy. Gra się uruchamia (według steama) po wybraniu czasami przez chwilę pokazuje uruchomiona, czasami nie. Ale koniec końców jakby gra się wyłączyła. Proces gry pojawia się na jakiś czas w managerze. Często jest tak, że po wybraniu okienko wyskakuje po raz kolejny.
Wejdź w folder z grą kliknij prawym na ikonkę gry>właściwości>zgodność i zaznacz dwa okienka: uruchom jako administrator i uruchom w trybie zgodności z Windows 7.
I odpalaj grę przez tą ikonkę z folderu a nie ze steama.
Niestety, gra tylko się włącza dłużej... (w czas do włączenia okna z wybraniem directx'a).
Mógłbyś wysłać screena tego folderu? W sensie dokładnie tego gdzie masz ikonkę z gry.
Sorry, bo nie zauważyłem nawet. Najlepiej całego folderu, żeby było widać wszystkie pliki.
Rozumiem, że DirectX z tamtego folderu jak i vcredist zainstalowane?
Tak, niestety nic to nie daje.
Dobra, otwórz ten plik notatnikiem i zrób screena jak możesz.
Zmień wartość z -1 na 1, zapisz i odpal grę (zapewne znowu wywali) po czym jeszcze raz wróć do tego pliku tekstowego i zobacz czy coś się zmieniło.
Gra reaguje niezmiennie.
Treść tego pliku po odpaleniu gry:
# Display options.
# This file is rewritten whenever options are changed in the menu.
# Everything will be auto-detected on first execution.
# Change the performance preset to a number between 1 and 5
# to over-ride auto-detection.
Preset = 1
Ludzie piszą, że gdy przenieśli folder z grą na Dysk C: to zaczęło działać.
Pamiętaj tylko, że jak już przeniesiesz to w Steamie w zakładce: Steam>Ustawienia>Pobieranie>Foldery Biblioteki Steam musisz dodać sobie folder z Saints Row'em z dysku c:
Ajmen.
Właśnei się zorientowałem, że właśnei nie jest na C.
Edit: Gra się właśnie przenosi.
Naprawdę rozwiązanie było aż tak proste? Przeniesienie na dysk C pomogło. Dzięki wielkie!
Uffff, daliśmy radę :D