Od dnia 27. lipca rusza 70 już kolarski wyścig Tour de Polgne!
Pierwsze dwa etapy rozpoczną się we Włoszek a potem kolarze przyjadą do Polski :)
Jako, że z roku na rok wyścig staje się coraz bardziej prestiżowy w tym roku można zobaczyć takich zawodników jak: Vincenzo Nibali, Ivan Basso, czy Fabian Cancellara!!
Zapraszam wszystkich fanów kolarstwa oraz zwykłych "Januszów" którzy będą podziwiać peleton który pędzi przez ich miasta. Zapraszam do dzielenia się zdjęciami, przeżyciami, emocjami z widoków turu :)
31 lipca kolarze będą mieć specjalną premię lotną w Dąbrowie Górniczej i chętnie pójdę zobaczyć. Byłem chyba 3 lata temu gdy to w DG była meta etapu :)
Dla mnie to straszna nuda - jadą i jadą w kupie przez kilka godzin.
Etapy poza krajem są z okazji okrągłego jubileuszu czy tak już zostanie na stałe?
fajnie że wyścig wraca po kilku latach do rzeszowa. na żywo fajnie wygląda. organizacja rewelacyjna także jest jaranko podbije na moim bajku zobaczyć
Już za chwilę rusza pierwszy etap w Polsce!
W sobote ide do pracy i jada ulica gdzie pracuje (wieliczka) wiec bede ogladac ;)
Klasyfikacja Generalna mnie rozwalila...
Niezly wstyd :/
Oglada ktos na TVP? Kapneli sie, ze to jeden wielki wielblad?
Haha, dali drugi raz i znowu zle.
Ja w ogóle myślałem, że oni jak TdF czy Giro pokazują od startu do mety. A ci tylko ostatnie 20km :/
Po finiszu poszedłem do klopa więc nie wiem co tam zaś zjebali.
Proszę, oto filmiki z przejazdu kolarzy przez Dąbrowę. Tu macie tego co w TV nie pokazują.
Przejazd samochodów sponsorów, prawie 30 minut przed kolarzami jechali!!
www.youtube.com/watch?v=Ywyo4pHj7sk
Grupa uciekających kolarzy:
www.youtube.com/watch?v=xUITR73E4M0
Cały peleton ze wszystkimi samochodami ekip. Astana sie aż przy mnie zatrzymała.
www.youtube.com/watch?v=Pdc2Jc
Wolno musieli jechać bo wg rozpiski przy najszybszej prędkości powinni być o 14:15 a byli 14:50. Musieli jechać najwolniej :(
Włosi są zachwyceni naszym wyścigiem. Myśleli chyba, że to będzie jakaś mała impreza, a pokazaliśmy, że potrafimy zrobić bardzo poważne zawody. Nasi partnerzy z Trentino chodzą teraz za mną i pokazują trzy palce. Pytam, co to znaczy i słyszę, że dla nich są teraz trzy główne wyścigi: Tour de France, Giro d'Italia i Tour de Pologne
Czesław w formie.