Sytuacja wygląda tak. 25 września kupiłem w wyżej wymienionym sklepie tablet Nexus 7 (2013).
Dopiero teraz wykryłem usterkę (która swoją drogą dotknęła bardzo dużą cześć "szczęśliwych" posiadaczy tego sprzętu), która objawia się tak, że w momencie gdy tablet jest położony np. na stole to ekran dotykowy gorzej reaguje, często nie załapie dotknięcia i multi-touch zaczyna wariować. Nie wiem czy to kwestia hardware czy software - nie mnie to oceniać.
Kiedy tablet trzymany jest w rękach bądź podłączony zostanie do ładowarki - problem znika.
Tu pojawia się pytanie - czy jest jakaś szansa na wymianę towaru na inny model po prawie miesiącu od kupna, czy od razu wysyłać na gwarancję?
O tym właśnie mówię... Bo jeśli jedyne co mogę z nimi załatwić, to wysłanie go do serwisu to już wolę sam wysłać ten tablet bezpośrednio do asusa i się ich nie prosić i pewnie jeszcze dłużej bym musiał czekać.
Póki czekam na odpowiedź mailową Asusa to jeszcze podbije i zapytam, może ktoś coś wie.
Czy w takiej sytuacji można powołać się na niezgodność towaru z umową? Podobno można domagać się czegoś takiego w sklepie z zaznaczeniem, że chciałbym wymienić towar na nowy bez usterki i z tego co czytałem nie obowiązuje w tym wypadku żadne 7 ani 14 dni od zakupu.
Zaznaczam, że mówię o wymianie tableta na dokładnie ten sam, nie chcę go zwracać.