Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Rozwiązanie umowy z TP

16.08.2011 14:58
1
zanonimizowany803970
2
Junior

Rozwiązanie umowy z TP

Witam wszystkich chętnych na udzielenie pomocy :-)
Dostałem pismo od tp z treści którego wynika, że od 1 października jest zmiana usług telefonicznych i jeśli nie akceptuje zmian mogę wypowiedzieć umowę. Pismo jest z dnia 21 lipca. Ostatnio zastanawiałem się nad przesiadką na netie i przeszukałem google w celu znalezienia informacji dotyczących zrywania umowy. Trochę się przeraziłem, bo prawdopodobnie nie jest to takie proste, a jak się ma kilka usług w promocji to można dostać nawet niezłą karę. Niczego ciekawego się nie dowiedziałem, dlatego stworzyłem ten temat. Mam umowę o telefon stacjonarny na czas nieokreślony i umowę o neostradę "wymarzony internet" do końca marca przyszłego roku. Moje pytania są wiec takie: Czy na podstawie wspomnianego wcześniej pisma mogę rozwiązać umowę o neostradę? Jeśli tak to czy będę płacił jakąś karę? Jeśli tak to jak dużą?
Z informacji uzyskanych z google wnioskuję, że raczej nie mogę, lecz wolę się upewnić, może ktoś miał podobny przypadek a do błękitnej linii nie mam zaufania.

Pozdrawiam

16.08.2011 15:28
pecet007
2
odpowiedz
pecet007
178
~

Nie mam pojęcia, ale spytaj się czy po prostu nie możesz przedłużyć umowy na tych nowych warunkach, sam tak zrobiłem w grudniu zeszłego roku, mimo że mi do końca umowy został wtedy jeszcze cały rok.

16.08.2011 15:32
3
odpowiedz
zanonimizowany803970
2
Junior

Ale ja nie chcę nowych warunków w tp tylko podpisać umowę z netią.

16.08.2011 16:11
NewGravedigger
4
odpowiedz
NewGravedigger
195
spokooj grabarza

skoro nowe postanowienia yumowy dotyczą twojej osoby, a z pisma tak wynika, to możesz bez żadnych konsekwencji rozwiązać umowę.

16.08.2011 16:25
5
odpowiedz
zanonimizowany803970
2
Junior

NewGravedigger---> Tak, ale słyszałem, że umowę można rozwiązać tylko jeśli zmiany w cenniku dotyczą neostrady. Jednak nie wiem czy tak faktycznie jest.

16.08.2011 16:29
NewGravedigger
6
odpowiedz
NewGravedigger
195
spokooj grabarza

Nie doczytałem. Proponuję zadzwonić do BOKu i zapytać się, albo jeszcze lepiej przejśc się do POKu

Forum: Rozwiązanie umowy z TP