Witam!
Mam problem z konfiguracja powyzszego routera. Posiadam neostradę i dwa komputery, które chcę do niego podłączyć. Problem w tym, że pierwszy port LAN działa, internet jest, ale reszta portów jest jakby nieaktywna. Diody się nie świecą a ja nie mam zielonego pojęcia co zrobić, aby porty działały.
Podłączany do routera telewizor też nie łączy sie z netem. Dioda również nieaktywna.
Help!
jezeli kable sa na bank dobrze podlaczone to musi byc wina skopanego hardware'u w routerze
hardware a nie firmware ;)
skoro nie swieca sie diody przy poszczegolnych portach LAN a jestes pewien ze kabel i w routerze, i w tv dobrze siedzi to oznacza ze cos jest nie tak z routerem i zaden firmware ani to czy dioda adsl sie swieci nic do tego nie maja
Hmmm... złośliwość rzeczy martwych nie zna granic. Problem nie aktualny, bo... router sam się naprawił. Wyłączenia i ponowne włączenie jednego z komputerów do niego podpiętych załatwiło sprawę i nagle nawet tv zaczął działać. Ktoś jeszcze ma wątpliwości, że elektronika nie jest dziedziną ścisłą? ;D