Ekolodzy przejechali się na swoich próbach wymuszeń w Rosji. Prawdopodobnie wylądują w łagrze, a wśród nich jeden Polak.
Ten kraj pokazuje jak zwalczać ekoterroryzm, tak jak pokazuje jak zwalczać homoterroryzm.
Rosja to dziki ale nowoczesny kraj. Im dalej od Moskwy tym gorzej.
Nikt nie wyląduje w łagrze. Gdyby tak się stało Europa i USA odwołają olimpiadę zimową, która odbędzie sie w Sochi w Rosji. Przecież rząd Rosji wydał miliardy $ na olimpiadę.
Putin zagrywa jak zawsze zresztą strategicznie, gazprom to ich oczko w głowie, nie pozwolą aby ktokolwiek i kiedykolwiek wykonał podobną akcję jak ci z greenpeace. Bazują na strachu. Sam fakt trzymania tych ekologów od 18 września do dziś czyli 04 października to jakaś masakra.
ponad to gazprom wydał już 5,7 mld $ na olimpiadę w ramach objętej reklamy i praw do nazw obiektów. http://www.ekonomia.rp.pl/artykul/790582.html
"homoterroryzm"
A heteroterroryzm?
A zooterroryzm? Słyszałem że króliki Belgijskie domagają się zniesienia hodowli na mięso!
A terroryzm szalonych spamerów którzy tworzą kilkadziesąt ksywek aby zadręczać innych swoimi napadam samotności ? Co z nimi? Czy Rosja nas
uratuje czy to robotnicy muszą wyjść na ulicę z czerwonymi sztandarami?
Zachowanie Rosji jest niedopuszczalne, o tym wie każdy. Nie każdy natomiast wie że to co robią "ekolodzy" ma mocne znamiona terroryzmu i piractwa.
Tak Rosja dba o swoje interesy, następnym razem "ekolodzy" zastanowią się zanim zaatakuą własność obcego państwa.
a mogli po dobroci dac lapowke, jak to sie czyni w cywilizowanym zachodzie... i byloby po problemie, ekolodzy by odeszli w pokoju
Wszystko co niesie w sobie okruch, tej niezrozumialej dla mnie, nienawisci dla slowa ekologia napawa mnie glebokim smutkiem nad tym, jak glupi potrafi byc czlowiek.
nikt tutaj nie nienawidzi ekologii. Tylko niechec wzbudza organizacja ekoterrorystyczna Greenpeace i tym podobne, ktore przywiazuja sie do drzew, dostaja lapowke, odwiazuja sie od drzew i wszystko cacy
Maziomir ---> słowo głupi wydaje mi się za słabe dla kogoś kto wywnioskował z tego wątku że ktokolwiek jest przeciw ekologii.
Mazio kiedys mialem podobne odczucia, dopoki od znajomego, piastujacego wysokie stanowisko w urzedzie miasta na dolnym slasku, nie dowiedzialem sie jak ten ekobiznes wyglada i nie jest to niestety wesola wizja :-(
Maziomir, ekologia bardzo się zdezawuowała - pod przykrywką ekologii, powstają partie polityczne, biednym krajom narzuca się wyśrubowane normy ekologiczne by wymusić na nich zakupy ekologicznych technologii" (vide normy co2, żarówki, freon) - to już nie jest ratowanie zagrożonych gatunków, ale kolejne narzędzie do zbijania majątku finansowego/politycznego
http://www.wprost.pl/ar/163391/Ekowyzysk/
Ale pamiętajcie panowie że poza wysokopostawionymi "ekoterrorystami" wciąż większość tam stanowią ludzie wierzący w sprawę. Często głupi i dający sobą manipulować, niezdolni dojrzeć o co gra tak naprawdę idzie, ale walczący jednak w dobrej sprawie : )
manolito ma rację, w Polsce większość ekologów protestuje dopóki inwestor nie posmaruje.
Ja tylko tak wyjaśnię, że aktywiści polityczni przyczepiający się do drzew, nie mają nic wspólnego z ekologami :)
Masz racje soulcatcher: odpowiednie slowo to prymitywny: podpadajacy pod owczy ped nienawisci wobec wszystkiego co niesie w sobie slowo ekologia na bazie mody, oraz lenistwa, ktore kaze nam wyzej wynosic swoje wlasne konsumpcyjne potrzeby niz troske o zmniejszenie naszego negatywnego wplywu na srodowisko. I w tym tle widze dzialania organizacji jak Greenpeace, ktore maja wzbudzic pewna swiadomosc, jako niezbedne. Dzialan normalnych w postaci tak i incjatyw prawodawczych, jak i bezposrednich akcji nikt nie zauwaza, dopoki nie godza w "dobro publiczne" . Wysmiewanie i pietnowanie ekologii przez wszelkiej masci tropicieli teorii spiskowych daja pozniej pokolenia glupcow, ktorzy ujmuja rzeczy jak autor watku.
Krótko mówiąc, kto nie lubi Greenpeace, ten jest głupi. Nie wiem, czy kiedykolwiek dorosnę do formułowania tak głębokich i odważnych tez.
Nie, kto formuuluje tak tematy jak autor watku - jest prowokatorem albo glupcem w mojej opinii.
Eredin --->
"manolito ma rację, na świecie większość ekologów protestuje dopóki inwestor nie posmaruje."
/fixed
:)