Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: rolki

01.07.2011 16:40
emii
1
emii
69
Generał

rolki

Chcę kupić córce takie rolki: http://allegro.pl/show_item.php?item=1684443415
Kółka są polipropylenowe.Ja nie bardzo się znam i nie wiem czy będą dobre.
Ma może ktoś z Was doświadczenie w zakupie rolek i mógłbym mi doradzić?

01.07.2011 17:08
2
odpowiedz
Dycu
65
zbanowany QQuel

Koszmarne badziewie.

Ale druga rzecz że dużo zależy pewnie od tego ile dziecko ma lat i co z tymi rolkami będzie robić. Prędzej czy później się rozejdą pewnie z kazdej strony, pewnie nawet prędzej niż później, ale dla małej dziewczynki wystarcza, nie ma co kilku stów wydawać jak się nawet nie wie czy dzieciak polubi, a na tym spokojnie może się uczyć i krzywda jej się nie stanie.

02.07.2011 16:56
emii
3
odpowiedz
emii
69
Generał

Może jeszcze ktoś ma jakieś opinie?

02.07.2011 16:58
😉
4
odpowiedz
wlodzix®
120
Zapach starca

A nie lepiej jakiś roweryk ?

02.07.2011 22:02
gtx295xD
👍
5
odpowiedz
gtx295xD
81
Szef Syntetycznej Mafii

Ja Ci tylko tyle powiem że kiedyś miałem rolki z kołkami kauczukowymi i dobrze się jeździło :).

02.07.2011 22:11
rzaba89nae
6
odpowiedz
rzaba89nae
52
Aes Sedai

Dobre to one nie są ;) ale dla dziecka powinny wystarczyć. Patrz głównie w dziale Sport> Skating > Rolki jak już chcesz coś dobrego. Obejrzyj typ fitness i rekreacyjne. Dobre firmy produkujące łyżworolki to m.in. K2, Salomon, Rollerblade. Z tych możesz brać spokojnie, dobre i polecane, wręcz kultowe, tylko że jakość idzie w parze z wysoką ceną.

Jak chcesz coś taniego to kup jej zwykłe rolki na łożyskach, żeby były w miarę sztywne w okolicach kostki i miały miękką wyściółkę, czyli te się raczej do dziecięcej zabawy nadadzą (no chyba że będzie ona jeździć kilka km dziennie).

Może hulajnoga będzie lepszym pomysłem?

03.07.2011 12:33
emii
7
odpowiedz
emii
69
Generał

Właśnie rowerek już ma, hulajnogę też i chciała spróbować na rolkach. Ma dopiero 4 lata, więc nawet nie wiem czy jej się spodoba, a w tych w sumie spodobało mi się to, że można je przestawić na wrotki i jest regulacja rozmiaru. Tylko nie wiem co to za rodzaj kółek i czy wygodnie w miarę się na nich będzie jeździć.

Forum: rolki