Chcę kupić córce takie rolki: http://allegro.pl/show_item.php?item=1684443415
Kółka są polipropylenowe.Ja nie bardzo się znam i nie wiem czy będą dobre.
Ma może ktoś z Was doświadczenie w zakupie rolek i mógłbym mi doradzić?
Koszmarne badziewie.
Ale druga rzecz że dużo zależy pewnie od tego ile dziecko ma lat i co z tymi rolkami będzie robić. Prędzej czy później się rozejdą pewnie z kazdej strony, pewnie nawet prędzej niż później, ale dla małej dziewczynki wystarcza, nie ma co kilku stów wydawać jak się nawet nie wie czy dzieciak polubi, a na tym spokojnie może się uczyć i krzywda jej się nie stanie.
Ja Ci tylko tyle powiem że kiedyś miałem rolki z kołkami kauczukowymi i dobrze się jeździło :).
Dobre to one nie są ;) ale dla dziecka powinny wystarczyć. Patrz głównie w dziale Sport> Skating > Rolki jak już chcesz coś dobrego. Obejrzyj typ fitness i rekreacyjne. Dobre firmy produkujące łyżworolki to m.in. K2, Salomon, Rollerblade. Z tych możesz brać spokojnie, dobre i polecane, wręcz kultowe, tylko że jakość idzie w parze z wysoką ceną.
Jak chcesz coś taniego to kup jej zwykłe rolki na łożyskach, żeby były w miarę sztywne w okolicach kostki i miały miękką wyściółkę, czyli te się raczej do dziecięcej zabawy nadadzą (no chyba że będzie ona jeździć kilka km dziennie).
Może hulajnoga będzie lepszym pomysłem?
Właśnie rowerek już ma, hulajnogę też i chciała spróbować na rolkach. Ma dopiero 4 lata, więc nawet nie wiem czy jej się spodoba, a w tych w sumie spodobało mi się to, że można je przestawić na wrotki i jest regulacja rozmiaru. Tylko nie wiem co to za rodzaj kółek i czy wygodnie w miarę się na nich będzie jeździć.