Mam 26 w bicepsie a przy napinaniu 27cm. Mam 13 a za 2 miechy 14 lat i 171 wzrostu. To dużo czy mało? Robię codziennie 4 serie po 25x, 2 kilowym hantlem, po ćwiczeniu wpylam 3 jajka na miękko.
1, 27cm w łapie na mój wiek to dużo czy mało?
2. Da radę więcej?
3. Jakie ćwiczenia co szybko je powiększą (mam na razie tylko hantel 2kg)
4. Jak rzeźbić?
Musisz jeść duzo stejków. Nie będzie lipy...Bajceps ważna rzecz...
co rzeźbić? skórę i kości?
jesteś za młody na ćwiczenia
po co te jajka wpierniczasz? weź się za granie w noge, kosza a o siłowni (a nie hantlu 2kg) pomyśl za 2-3 lata
i nie gol sie pod pachami :> w tym wieku dziwnie to wyglada
W tym wieku pływaj na basenie regularnie.
Snakepit - Może mu jeszcze nie urosły, no ;)
Po pierwsze musisz mieć jakąś diete.
Po drugie chyba jesteś jeszcze za młody na pakowanie , poczekaj jakieś 2-3 lata i ,możesz się za to brać.
Chodzi mi oto by powiększyć trochę łapy na wakacje. Dlaczego nie mogę teraz ćwiczyć? A jajka wpylam bo mają białko, a sterydów brać nie będę.
Rozumiem ze na wakacje 2012 / 2013 ?
Chodzi o ty ,że i tak teraz nic Ci to nie da bo nie masz takiego przypływu testosteronu , a po drugie jak byłem w Twoim wieku robiłem to samo i miałem coś z kościami i musiałem się non stop samrować jakimś gównem. Radze zostaw to narazie.
Haha rzal typa ;D
Ja mam 14 lat i przy 180cm wzrostu mam 34 w bihu bez pąpy hehe :D
Jaki suchoklates haha xD
Machanie hantlami codziennie nic nie daje, liczy sie tez odpoczynek. Miesinie nie rosna wtedy gdy machasz, a wtedy gdy sie regeneruja po machaniu.
Krotko mowiac: duzo spij (serio!), wcinaj duzo bialego miesa z kurczaka (piersi) i to nie smazone, a np. gotowane. Krotko mowiac na razie staraj sie nabrac masy, a nie rzezb miesnie. Bardziej juz staraj sie dobrze odzywiac (tzn. racjonalnie), bo jak sie straci tluszczyk to nawet niewielkie miesnie ladnie sie rysuja.
No i pamietaj ,ze miesnie najbardziej jaraja ich posiadacza, a najmniej kobiety :) One nie gustuja w napakowanym bicepsie, tylko w kolesiu, z ktorym mozna pogadac, bez oponki na brzuchu i pryszczatej twarzy, ktory codziennie bierze prysznic i nie ma brudu za paznokciami.
Jak sobie troszke pomachasz hantlami to nie zaszkodzi, ale tez nie licz na zadne spektakularne efekty.
Jak mowili wczesniej - kosz, noga, bieganie, plywanie (szczegolnie plywanie!), racjonalna dieta i za 2-3 lata bedziesz niezle nabitym kolesiem i wtedy bedziesz mogl pakowac i rzezbic.
[12] Słuchaj zgrzybiałego smugglera - najlepiej zapadnij w śpiączkę.
[13] Wiecej lat cwiczylem niz ty zyjesz.
[14] Ale to ty jesteś mentalnym stulejarzem.
btw. śmiesznie brzmią porady nt. tego co lubią kobiety od typa co żonę poznał w bibliotece :-D
hhhhh beka ale urwal xD
z ktorym mozna pogadac, bez oponki na brzuchu i pryszczatej twarzy.
To wiem i można powiedzieć że jestem klasowym żigolem, ale co do pryszczów się nie zgodzę! Jeśli już gadasz itp. To na pryszcze nie patrzą! Czasami pryszcze się pojawią i są naprawdę długo np. 1miesiac i... Znowu są... Macie jakieś sposoby na to? Dużo ich nie mam więc trądzikiem tego nie nazwę, ale około 5-6 na twarzy
[15] Miszczu, podziel sie wiec ze mna wiedza o kobietach, ich potrzebach i metodach wyrywania zon w bardziej renomowanych miejscach, np. w gimbusach. Zawsze to sie czegos naucze. Nauczaj, 14-letni guru z 32 cm bicepsem, zamieniam sie w sluch.
[16] Chodzi mi o pryszcze powstale wskutek ogolnego niemycia/niedbania o higiene, bo wiadomo ze w wieku lat -nastu ciezko ich calkiem nie miec.
PS. "Zigolak" to ktos, kto uprawia z kobietami seks za kase i moim zdaniem zdecydowanie nie jest to komplement. Sam bym sie tak nie nazwal. :]
[17] borze, rzal, bym cie nauczyl jak sie dupy rwie, ale jestes stary i w ogolue smierdzo ci paznokcie xD
[17] Nie karm trolla, troll Ci to mówi.
[18] Musialem cie dotknac...
[19] Trollem to on bedzie jak przejdzie mutacje.
jurz miałem mutację!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
[21] Ma racje, tu o bicepsie, tu o pryszczach, tu admin(chyba) się z trollem wykłóca, a drugi gada że jest żigolakiem...
Kocham to forum!
Wiecej lat cwiczylem niz ty zyjesz.
Ale to ty jesteś mentalnym stulejarzem.
Widać śmiechowo Cię zmutowało :) Co do tematu to radze ci z własnego doświadczenia nie brać sztucznych ciężarów do 16-17 roku życia.Do tego czasu tylko naturalnie czyli podnosić własne ciało.(pompki,podciąganie)
[22] Nie, to byla polucja. To nie to samo.
[24] W ustach 14-latka to niewatpliwa obelga :D
Debilny wątek? JEST!
Autor debilnego wątku? JEST!
Jakiś troll? JEST!
Beka z trolla? JEST!
Armia"nałkowcuf"? JEST!
Minimum 10 rożnych porad? JEST!
Smugler? JEST!
Mądrości smuglera? SĄ!
Jechanie jakiegoś gimbusa przez smuglera? JEST!
Beka z smuglera? JEST!
Typ wyśmiewający cały wątek? JEST!
Jakiś cwaniak? JEST!
Brakuje tu tylko trolleusza z marzeniami o 40 centymetrowym bichu oraz grubego pytającego o dietę i wątek zdobędzie status "EPIC!"
Ooo, PAN VLodek sie odezwal.
[29] Taki mundry, ze go to wlasnie bawi i dolacza sie do zabawy, jak widac. :) Moze dlatego, ze umie sie smiac nie tylko z innych ale i siebie...
[28] nie mam teraz jedno konto
OoooOOOOooooo a to ci, mam nadzieje ze ten wuntek bedzie w action redaction??????
[27] - jeszcze montera z Jacksonem i jakiegoś parepeta z pisu brakuję...
[34] to dla zasady ten z jebniętym nickiem i basszmalcerem jako muzyką na siłownie by się przydał.
hehe, jam pan redaktor z szacownego bankrutującego pisemka hehe xD taki inteligentny hehe, ripostów znam tysiunce lepszy niż Wojewucki xD mieszkam we wrocku i walczę z gimbazą xD hehe ale koty i garfild najlepszy xD
ZA CZASÓW DR. ASKA MEN' A BYŁO LEPIEJ! pamięta ktoś jego prowo które miało 278głupców którzy chcieli zobaczyć jego dupę?
- ilu gimbusow potrzeba do zmiany zaruwy?
spoiler start
- zadnego, za swiatlo w pokoju robi wlonczuny monitur <lol5>, dungeon master!
spoiler stop
A jajka wpylam bo mają białko, a sterydów brać nie będę.
Od takich "spraw" jest dieta. Wówczas w zależności od swojej wagi i ogólnie - twojego organizmu, jak również obranego cyklu ćwiczeń i oczekiwanych rezultatów, dobierasz odpowiednie proporcje żywieniowe, ew motywowane jakimiś "dopalaczami" (białko itp.). No ale ty jesteś jeszcze na to zdecydowanie ZA MŁODY. Ofc możesz się powoli wdrażać w siłownię, ale to b ostrożnie i na pewno nie na zasadzie "pro".... masz jeszcze czas (2-3 lata wtedy śmiało ciśnij, a teraz? Teraz, to co najwyżej możesz się przymierzać).
http://www.youtube.com/watch?v=IhAVi895uew
[3] po co te jajka wpierniczasz?
Wczoraj oglądał Szymona i usłyszał że Burneika wcina po 20-30 jajek ;)
Ja mam 16 lat i jak nie pracowałem to w łapie miałem 29 a jak robie po troszku ;P to teraz 35 :)
Jak chcesz wyrobić sobie mięśnie to ćwicz jedną partię np. Biceps przez godzinę, półtorej raz na tydzień! W innym przypadku możesz spalić mięsień i nie odczuwać rezultatów. Ćwicz codziennie różne partie mięśni a trening będzie najowocniejszy.
<- cały wątek
yo dawg + bulzaj + smuggler = genialny wątek :D
--->
Przypomniała mi się taka anegdotka odnośnie ćwiczenia . Rzeźbiarz chciał wyrzeźbić postać. Wziął młody pień i zaczął go obdzierać z kory oraz z warstw, które nie nadawały się do rzeźbienia. W końcu okazało się, że został mu sam patyk, w którym nie było już miejsca na rzeźbienie.
Morał? Po pierwsze zwiększ masę...
Podbije - może ktoś przypomni sobie dobry wątek
http://burneikasports.com/ no i nie op****alania się!!!!
Co prawda sprzed 2 lat, ale pierwszy raz widzę i się nieźle uśmiałem z niektórych postów.
Dwa słoje smalcu dziennie z rana bez chleba, wypić litrę wody z octem, z czego ocet to 7,77% całej zawartości.
Przespać się dwie godziny i powtórka z rozrywki. :) Już w poniedziałek będzieć mieć ponad 40 cm w bajcepsie, tak więc efekt gwarantowany i radzę zacząć od jutra.
spoiler start
Nudziło mi się ;)
spoiler stop
Przykładam dłoń do czoła czytając posty typu [50] i [53]
Czytam, czytam a tu nagle pisze yo dawg. Mało tego, po chwili wypowiada się smuggler! Dopiero wtedy zwróciłem uwagę na datę.
Edit: Tak w ogóle to ciekawe ile autor ma teraz w bicu?
Ma ktoś może wątek stansona razem z zdjęciami w którym to pokazywał jakie dupcie wyrywa?