Witajcie interesuje się z bratem ciotecznym rekonstrukcją bitew itp mam już swój łuk typ lon bow jesli ktoschce wiedziec mój brat chce sobie kupić ale upiera sie przy refleksyjnym są to nasze początki czy jeśli ktoś zwa siezna powiecie mi czy łuk refleksyjny wogóle się nadaje na początek?? według mnie nnie bo ma za dużą siłę naciagu jak na początki ale jesli jest tu ktos kto sie zna prosze o wsparcie ;) bo nie mgoe mu wbictego do uba że za duża siął itp i musze mieć dla niego dowody :P
Wróć lepiej do Elsweyr i się poducz pisania po polsku, bo nie jesteś jeszcze gotowy. Poza tym z dwoma łukam najwyżej możecie zrekonstruować bitwę pod monopolowym.
kluha666 <-- ładny spam zgłaszam Cię do moderatora. Nie masz nic mądrego do napisania to nie pisz nic.
Nie to ze sie czepiam, ale z tego co kojarze to sila naciagu luku dlugiego ( szczegolnie luk dlugi angielski dochodzacy do 2 m dlugosci )byla zawsze wieksza od sily naciagu luku refleksyjnego ( ktore czesto byly lukami konnicy ).
Ale fajnie ze macie jakies hobby. Na poczatek kupcie "cokolwiek" sportowego i nauczcie sie strzelac. Na rekostrukcje przyjdzie czas pozniej - szczegolnie ze potrzebujecie do tego wiecej ludzi.
MichałPolak <-- zgłaszam, nic nie wnosisz do tematu.
@MichałPolak
Napisałem mu, żeby się nauczył pisać po polsku, bo jeśli jesteś taki obeznany z regulaminem to powinieneś wiedzieć, że "należy dbać o poprawność językową".
Proszę nie zgłaszaj mnie już, tak strasznie się boję!
kluha666 -> Czepiasz się. Jak na niepiśmienną czeladź noszącą łuki za panami to i tak mu nieźle poszło.