Piotrek stał się tak popularny przez ten rok, że dostał swój pierwszy kontrakt reklamowy. Nawet Stoch nie miał takiej przyjemności. Jak się podoba ?
http://www.youtube.com/watch?v=UbN_XSffQ90
Warto wspomnieć co Żyła napisał o wszystkich na FB ;)
Cytując:
ahoj:-))) to znowu ja:-P ostatnio troche sie u mnie działo wiadomo u Kuby byłem, bo pewnie ktoś tam oglądał:-P ale pobawiłem sie tez troche w aktora i raczej nie nadaje sie do tego, nawet śmiesznie taki wieśniok w reklamie:-))) ale co tam spróbowałem i wiem, że wole skoki:-))) przynajmniej sobie pojadłem troche na planie:-P i nawet śmiesznie byłło:-))) teraz weekend z rodzinka, a po jedziemy na obóz regeneracyjny do Egyptu, jak można to tak nazwać:-))) na szczęście z żonka, tylko myśle że wróci ze mną, a nie stado wielbłondów, bo co ja z nimi bede robił:-))) po za tym bym musiał jakiś special biznes do nich wykupić:-P
I jak tu go nie lubić ?
Facet jest niesamowity, to jego pozytywne nastawienie do świata jest jak wirus grypy, roznosi się wokół :) a komentarz z fb kapitalny :)
Małysz reklamował herbatki i jakoś żyje, ten jest wyjątkowy wśród skoczków, popularność zdobywa nie tyle wynikami co osobowością. Rozpoznawalny chłopek roztropek, przyjemny gość, a że gra w reklamie? To człowiek tylko, niech zarabia jak chce, tym bardziej, że sezon krótki, a żyć trzeba przez cały rok.
Dokładnie. Jest teraz jego 5 minut a to do czego doszedł zawdzięcza tylko i wyłącznie swojej ciężkiej pracy na treningach i wynikach na zawodach. Nie dostał talentu od tatusia ani nie wstawił się za nim polityk. Jak dla mnie niech sobie zarabia bo kariera skoczka wiecznie trwać nie będzie.
Akurat absolutnie nie zachęci mnie to do kupna tego towaru. Inne reklamy takoż. Sam decyduję co nabyć.
Reklama jest w porządku. Beskidzkie to marka moim zdaniem bardzo dobrze "komponująca się" się z Żyłą i pasuje do tej reklamy. Jest ok.
Mogli by go wykorzystać do jakiejś reklamy krwiodawstwa w Polsce. A nie tam jakieś paluszki...
Nic ino się cieszyć.
Jaracie się że taki pozytywny, bezproblemowy, że jest sobą, blablabla - a mnie ciekawi, czy jak na co dzień mielibyście takiego kumpla, to też pialibyście z zachwytu. Bo ja bym długo w takim towarzystwie nie wytrzymała, lubię ludzi pogodnych, ale nie takich, którzy się cieszą jak mysz do sera i mają umysły głębszą myślą nieskażone.
Erudytą to on nie jest ale talentu sportowego mu odmówić nie można. I tylko tyle od niego wymagam. Bardzo łatwo hejtować siedząć przed kompem ale już coś osiągnąć w sporcie to nie ma komu. Taka dygresja. Co nie zmienia faktu, że tak jak napisał Megera_ na dłuższą metę może to być irytujące. Mnie tam Piotrek ni ziębi ni grzeje - fajnie, że mu się udało sportowo i za to go szanuję.
Megera -> ja bym chciał mieć takiego gościa w swoim otoczeniu, co to zawsze pozytywną myślą zarazi :) Jego żona dopiero musi mieć z nim wesoło :D
Aż zmusiłem się żeby sprawdzić kto to ten Żyła i dlaczego mam się nim przejmować. Po tym co zobaczyłem w reklamie to faktycznie wiejski głupek - ale powiedzmy sobie szczerze który ze "szportowców" taki nie jest? 15 zacznę szanować takich ludzi gdy zrobią coś pożytecznego - osiągnięcie naukowe, pokój na świecie czy coś w tym stylu.
DanuelX- Podejrzewam że stado ludzi właśnie poderwało się i zabrało do odkrycia leku na raka, by zyskać Twój szacunek. Good job!
[18]
Nawet nie mam złudzeń że tak będzie. O wiele łatwiej jest biegać po boisku czy zjeżdżać z góry niż zrobić coś pożytecznego. Dla mnie bohaterem jest gość w laboratorium a nie ćwierćinteligent z reklamy.
Jest strasznie sztuczny w tej reklamie. Sprzedał się. I to dla paczki paluszków :/
Ma swoje 5 minut i je wykorzystuje. Zarabia uczciwie. Do tego najwyraźniej czerpie z tego dużą radość. Nie widzę tu żadnego problemu.
Gratuluję Piotrkowi i życzę mu dalszych sukcesów. Większość ludzi nie ma pojęcia o tym jak trudno jest osiągnąć sukces, bez względu na to czy chodzi o sport, czy też o cokolwiek innego.
Ja to mam neutralny stosunek do tego ,,BUM" na Żyłę
ja go oceniam sportowo jako kibic skoków, Żyłę znam od początku jego startów w PŚ - czyli dobre kilka lat.
A pod względem sportowym na uznanie zasłużył, zwycięstwo, podium, i wiele miejsc w 10 a nawet 6.
Po tym co zobaczyłem w reklamie to faktycznie wiejski głupek - ale powiedzmy sobie szczerze który ze "szportowców" taki nie jest?
Np. Justyna Kowalczyk?
Nie przeczę, że chłopak odniósł sukces i jest dobrym sportowcem. Chodzi o coś zgoła innego, ale tłumaczenie przypominałoby rzucanie grochem o ścianę, więc sobie daruję.
Bo w Polsce ogólną sympatię może zyskać tylko prosty chłopak kaleczący język ojczysty i rozbrajający szeroką publiczność swoim brakiem obycia; każdy inny model prędzej czy później zderzy się ze ścianą niechęci zbudowaną na kompleksach narodu.
Możemy sobie mydlić oczy, że Żyła "jest super, bo jest sobą", ale według mnie tak naprawdę chodzi o zapotrzebowanie narodu na model "from zero to hero"; jeśli już mamy mieć narodowych bohaterów, to niech lepiej nie są intelektualistami, tylko chłopaczkami znającymi swoje miejsce. Tak, żebyśmy mogli być z nich dumni, ale żebyśmy przypadkiem nie poczuli się w czymkolwiek gorsi od nich.
Normalka zawsze się znajdą hejterzy, mam "letnie" podejście do Żyły i ten bum z nim zaczyna trochę męczyć, ale nie dowartościowuje się pisząc, że to wiejski głupek lub ćwierć inteligent, takimi tekstami pokazujecie tylko swój "poziom".
Reklama dosc naturalna i chyba dosc dobrze dobrana pod temperament Żyły. Zdecydowanie na plus w stosunku do kretynizmów w których "grał" Małysz.
nie podoba mi się wykorzystywanie osób niepełnosprawnych w celach marketingowych
nie podoba mi się wykorzystywanie osób niepełnosprawnych w celach marketingowych
A wykorzystali Cie gdzieś, czy co?
Np. Justyna Kowalczyk?
Tej już kompletnie woda sodowa i popularność uderzyła do głowy. Ile było już z nią reklam ? Oczywiście nie umniejszam jej bo wiem, że osiągnęła w sporcie o wiele więcej niż Żyła ale jako osoba mi nie odpowiada. Nie da się jej lubić jak słucha się wywiady z nią. A Piotrek to naturalny chłopak z gór. Nie umie może się ładnie wysłowić ale właśnie dlatego ludzie go lubią
Ja tam do Piotrka nic nie mam, jak już pisałem wcześniej, ale co tak naprawdę śmiesznego w jego słowach - nie wiem.
Nawet ten odcinek Wojewódzkiego co był Żyła, mnie nie rozbawił, ani przez chwilę.
Lubię gościa, ale tylko jako skoczka, dobrego skoczka.
<-
spoiler start
Fajna reklama.
spoiler stop
[4] Nie rozumiem dlaczego nie podoba Ci się to, że zagrał w reklamie. Jestem pewny, że gdybyś sam miał okazję zagrać w reklamie paluszków za taką kasę jaką on dostał zrobiłbyś to bez zastanowienia. Ja również, nie wiem co w tym strasznego.
Widzę, że GOL jak zwykle w formie. Przecież nasi golowi fachowcy, prezesi, milionerzy nigdy nie zagrali by w reklamie! Toż to wstyd w taki sposób zarabiać. Ci którzy uważają Piotra Żyłę za wiejskiego głupka widocznie zazdroszczą mu. Chłopak jest znany, potrafi się wybić nawet samym poczuciem humoru. Szkoda tylko, że taki wiejski głupek za jakąś reklamę dostanie o wiele więcej niż wasze roczne wynagrodzenie w pracy.
zacznę szanować takich ludzi gdy zrobią coś pożytecznego - osiągnięcie naukowe, pokój na świecie czy coś w tym stylu
Czyli Tobie szacunek w ogóle się nie należy, bo gówno robisz siedząc teraz przed monitorem. Mogę Ci gnoić, wyzywać, pluć itd. bo żadnego osiągnięcia naukowego nie masz, pokoju na świecie też nie możemy Ci zawdzięczać.
Z takich okazji się korzysta, czy to się komuś podoba, czy też nie. Adam Małysz też grywał w reklamach jak i wiele innych osób. Czy to czyni ich gorszymi? Praca jak każda inna.
Ale ja nie dziwie się ze korzysta, ani mu nie bronię. Co chyba w niczym nie przeszkadza mi mieć własnego zdania o karierach takich ludzi oraz ich wielbieniu za cos innego niż ew. dobre skoki. Co się tak obruszacie, widzicie w nim odbicie swojego poziomu publicznych wypowiedzi?
Ja go jakoś nie lubię, te jego wypowiedzi są bardziej półinteligentne niż "śmieszne" czy "typowe", dosłownie nie wytrzymałem z żadną z jego wypowiedzi więcej niż pół minuty, ten człowiek kompletnie do mnie nie przemawia, a jak tak szybko łapie się kontraktów (ile one jest popularny? od miesiąca?) to widać że mu w głowie bardziej kasa lata niż cokolwiek innego.
A kto to?
Ale hejt o_O
Ja tyle co go znam ze skoków, śmiechu i "głupkowatości" w wywiadach i przemówieniach. Nie mam nic do niego. Zwykły człowiek.
Trochę denerwuje mnie jego "pozytywność".
A wiecie co by na to wszystko powiedział Żyła ? Pozwólcie, że zacytuje:
spoiler start
"Hehehehehehhh"
spoiler stop
Szkoda tylko, że taki wiejski głupek za jakąś reklamę dostanie o wiele więcej niż wasze roczne wynagrodzenie w pracy.
Też boleję nad faktem, że świat dawno już zwariował.
Zenzibar wiejski głupek to siebie możesz nazywać pajacu ! Osiągnij to co on bo głównie dlatego tak dużo ludzi o nim mówi... A kasa co żal ci du*e ściska że zarabia więcej ? Patrz ile on na to pracował !!
Do Żyły nic nie mam ,normalny spontaniczny chłopak,trochę świrus :) ,tylko bardziej się martwię żeby sodówka nie uderzyła mu do głowy ,i że niedługo jego gęba będzie wyświetlana na wszystkich tabloidach ,i wszyscy będą sięgać po niego w różnych durnych programach tak jak niegdyś próbowano po Małysza ,i najważniejsze aby sportowo jeszcze się rozwijał ,bo dał nam dopiero 1 sezon radości
[url] [link] [ link zabroniony przez regulamin forum ] com/zavrani[/url] polecam !
Młody czlowiek..coś tam zdziałał, coś tam wygrał. Oby ta fortuna i sława go nie zmieniła. By nie zgorzkniał..by tej swojej radośnośni nie stracił, że tak to ujmę :) Życzę mu jak najlepiej. Bo i czemu nie cieszyć się ze szczęścia młodych?:)