Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Rejestracja w PUP, a status bezrobotnego.

21.03.2012 10:22
📄
1
adamis
94
Stop crying punkass!

Rejestracja w PUP, a status bezrobotnego.

Czy mógłby mi ktoś napisać ile średnio czasu upływa między zaniesieniem wszystkich dokumentów do PUPy, a uzyskaniem statusu bezrobotnego + jakiegoś zaświadczenia o tym. Czy już tego samego dnia mogę iść do wydziału szkoleń i jako bezrobotny zapisać się na szkolenie, czy muszę czekać około tygodnia lub dłużej, póki nie będę u nich w systemie.

21.03.2012 10:29
Klaczki
2
odpowiedz
Klaczki
104
In Search Of Sunrise

Zaświadczenie dostajesz od ręki. W tym ubezpieczenie zdrowotne.

21.03.2012 10:32
3
odpowiedz
adamis
94
Stop crying punkass!

Dzięki za szybką odpowiedź. A jak wygląda ta cała sprawa z ofertą pracy i ewentualnym odrzuceniem jej, a zarazem skreśleniem z listy bezrobotnych? Jeśli mam być szczery to chciałbym się zarejestrować jedynie po to, aby wziąć udział w szkoleniu, a później po prostu wyrejestrować się. Tylko że zapisy do szkolenia są początkiem kwietnia, a samo szkolenie w maju.

21.03.2012 10:35
4
odpowiedz
zanonimizowany820616
6
Legionista

Nie bój żaby, teraz właściwie nie ma ofert pracy i jako świeżak dostaniesz odległy kolejny termin. Starczy na zrobienie wielu kursów :)

21.03.2012 10:38
5
odpowiedz
zanonimizowany740676
69
Legend

2 Razy możesz odmówić oferty pracy za 3 razem skreslaja. jeśli jednak zaznaczysz że nie interesuje Cię praca tu czy tam bo masz inne wyksztalcenie to nie mogą Ci tego wcisnac

Forum: Rejestracja w PUP, a status bezrobotnego.