Cześć ! W związku z tym, że mam teraz dużo wolnego czasu- majówka, a potem wolne ze względu na matury :D- szukam jakiejś przyjemnej, dającej dużo frajdy i nie kończącej się po 4h gry. Zastanawiałem się nad dwiema: Dead Island (pierwsza część) i Rage. Jakie macie opinie o tych tytułach. Obie gry spodobały mi się w równym stopniu i decydować będzie tu chyba przyjemność strzelania, klimat i długość gry. Dlatego proszę o wypowiedzenie się na te tematy. Poza tym jakie jeszcze polecacie shootery, przygodówki, zręcznościowe tytuły- przyjemne, dające dużo frajdy, klimatyczne. Cena: nowe bądź używane do 80 zł.
Ja wybrałbym Dead Island , lecz gra samemu się dość szybko nudzi(Mi się znudziła po 3h) , więc najlepiej jak byś grał ze znajomymi . A Rage nie mam więc się nie wypowiem na jego temat , choć mogłem kupić bo był w Biedronce za 20 zł.
Żadnej używki nie kupisz na PC teraz, na pewno nie te dwie.
RAGE nie kończy się po 4h ale ok. 12h.
Dead Island dobre jest jako odprężająca rozwałka po ciężkim dniu, nie do przechodzenia chyba, że chcesz przetestować swoją cierpliwość.
„Dużo frajdy i klimatyczne"? Hmm... Dark Souls :]
Idealna do przechodzenia, nie w kilka godzin i daje masę frajdy jeśli grasz z głową. Jak masz w pobliżu salon Sferis to możesz kupić za ok. 50zł z [ link zabroniony przez regulamin forum ] [kryptoreklama, lolz]
Ewentualnie przejrzyj ten wątek
https://www.gry-online.pl/forum/lowcy-okazji116/z7c138c5?N=1
Na przykład przez kilka dni jest promocja na gry EA, np. Dead Space.
Zapomniałem dodać: platforma ps3. Co do Dark Souls: mam Demon's souls i gra jest według mnie mocno przeciętna a nawet kiepska. Przeszedłem raz i rzygać mi się chce jakbym miał do niej wracać. Lokacje małe, gra jest w sumie liniowa. Poza paroma bossami brak jakichkolwiek zapadjących w pamięć postaci. Mało broni, prosty i śmieszny system rozwoju posatci. Na każdego wroga jest właściwie tylko jedna strategia walki, mi się szybko znudziła. Właściwie brak fabuły i do tego gra jest irytyująca, nie trudna, lecz irytująca. Tak więc propozycja z Dark Souls nie udana, ale dzięki za chęci ;). Jakieś inne propozycje ?
Zależy mi na tym żeby była właśnie solidna kampania i dobrze się grało samemu, bo niestety nie mam niewielu znajomych którzy posiadają ps3. Jeśli chodzi o fabułę to nie musi być jakaś tam super rozbudowana, ważne żeby trzymała się kupy i żeby rozgrywka była ciekawa. Jeśli chodzi o gameplay to ma on tak jak wcześniej wspominałem dawać dużo przyjemność i nie nudzić się szybko. Preferuję raczej współczesne klimaty, siekanie przecisników mieczykami już mi się znudziło
Z tych dwóch, zdecydowanie Rage. Dead Island co prawda dłuższy, ale wieje nudą na kilometr. Cały czas człowiek się męczy i nudzi, podczas gdy w Rage przyjemnie wykonuje kolejne misje.
Masz tu moją recenzję Rage'a - http://gameplay.pl/news.asp?ID=70700
Recenzji Dead Island nie pisałem, ponieważ z nudów nie zdołałem tego produktu ukończyć.
Wynalazłem sobie jeszcze: Batman AC, Resident Evil 6, Metal Gear Solid HD Collection, Infamous 2, Crysis 2. Która z tych gier jest najdłuższa, ma najlepszą kampanię i daje najwięcej frajdy ?
Metal Gear Solid HD Collection.
Kilka części, kampania jak z filmu szpiegowskiego...
Batmana zacznij od Arkham Asylum, następnie Arkham City. To pierwsze ukończyłem i z czystym sumieniem mogę polecić. Crysis 2 do kitu, co z Crysisem niewiele ma wspólnego, a Resident Evil był dobrą serią, ale parę lat temu.
Rage jest tragiczny, juz lepiej pograc w gry z kiosku za 10zl. Przez ostatnie pare lat dawno mnie tak zadna gra nie znudzila i wkurwi*a swoja glupota. Imo jeden z wiekszych crapow ostatnich lat.
Natomiast Dead Island dla mnie jest swietny, w jedynke gralem 120h, teraz gram w Riptide i rowniez jest dobry.
Z tych gier co wymieniles najlepszy jest inFamous 2.
W Infamous 2 jest wiele zmian w stosunku do pierwszej części ? Mam jedynkę i nie chcę grać 2 raz w to samo :P
Odpowiadając na pytanie to Rage jest o kilka, kilkanaście klas lepszą grą od Dead Island. Poza tym jest to też pokaz świetnego silnika gdzie grafika tworzy niezły klimat postapokaliptyczny. Dead Island jest jedna z najnudniejszych gier w jakie miałem przyjemność grać. Zaczyna się nieźle, ale po 2-3 godzinach człowiek nie ma więcej ochoty tego uruchamiać. Za to Rage szybko się kończy i po skończeniu gry czułem niedosyt, i to jest chyba rekomendacja dla dobrej gry.
Borderlands 2, pierwsze przejście to około 30-50h zabawy jak sie nie będziesz śpieszył, ale gra świetna do chwilowego relaksu jak i na dłuższe sesje i chce się przechodzić jeszcze raz na trudniejszym poziomie (który odblokowuje się po przejściu kolejnego) albo inną postacią. Polecam, obrazek chyba mówi sam za siebie --->
jest to gra w którą obecnie najdłużej grałem na steamie :)
(PS. skin steama to halinads classic jakby ktoś pytał)