Witam,
Postanowiłem zmienić kartę graficzną. Poczytałem, poszukałem i wybrałem, że do moich potrzeb oraz budżetu wystarczy Radeon HD 7770. Problem jest w tym, że mam dwa typy i nie wiem który wybrać. Waham się między Sapphire Radeon HD 7770 Vapor-X a Gigabyte Radeon HD7770 OC. Pierwszą mogę mieć za ok 499PLN a drugą za 429 PLN pytanie tylko czy ma to sens.
Co sądzicie? I proszę nie pisać, że lepiej dołożyć do karty "X" bo chcę kupić jedną z tych dwóch :).
Dzięki za pomoc
Mam Sapphire, z innym chłodzeniem - jest wydajnie, cicho i chłodno. A na cicho zależało mi najbardziej. Patrzę na ten radiator od Gigabyte i nie moge oprzeć się wrażeniu że będzie to suszara
Na wrażeniach wiedza niestety się nie opiera, tylko na osobistym zetknięciu się z danym produktem. Montowałem Gigabyte HD 7770 OC w komputerze znajomego w zeszłym roku. Bardzo dobra i cicha karta. Wentylator skutecznie chłodzi całość, temperatury w spoczynku wynosiły w granicach 30stu stopni, pod obciążeniem grami 45-50 stopni. Bardzo dobre rezultaty. Dodam, że obudowa była stara, zwykła, podrzędnego producenta. Szczerze polecam.
Plyty gigabyte ma dobre, ale grafiki ich padaja jak muchy, bierz szafira
Plyty gigabyte ma dobre, ale grafiki ich padaja jak muchy, bierz szafira
i tak będziesz miał 3 lata gwarancji na grafę. do tego czasu na pewno ją wymienisz.
sprzedałem już kilka Gigabyte'ów 7770. jak na razie żaden nie wrócił. Grafika niepozorna ale daje radę. wiatrak wystarcza i nie jest jakoś specjalnie głośny.
z szafirem nie miałem styczności, ale jeżeli nie ma różnicy w wydajności to nie widzę sensu dokładania 70zł
Używam Gigabyte hd 7770 od prawie roku i jestem zadowolony. Wiatrak dobrze chłodzi, nie jest głośny. W grach się sprawuje dobrze, tylko potrzeba mocnego procka.
Bierz Gigabyte'a, nie warto dopłacać 70zł. Na wydajności nic nie zyskasz, a kultura pracy chłodzenia bardzo zbliżona.
w kartach Gigabyte często można napotkać 'piszczące' cewki i nie każdy to słyszy lub mu przeszkadza, ja jestem bardzo wyczulony na ciszę i jeśli radki to tylko Sapphire
Tak samo można powiedzieć, że jednym z najlepszych producentów kart opartych na chipach AMD jest HIS - i to jest prawda. Ja używam HD 6750 od Gigabyte i jak pisałem wcześniej miałem styczność z HD 7770 również tego producenta. Brak zastrzeżeń.
Na początku tego roku zamontowałem u siebie Radka 7770 od Gigabyte rev.2 czyli tą poprawioną wersje z niższym taktowaniem. Chłodzenie jest ciche i spokojnie daje radę z tą kartą w spoczynku temperatury na granicy 30C, a w stresie ok. 50C więc jest okej. Też się wahałem czy dopłacać do innej wersji, ale zdecydowałem się na gigabyte i jestem zadowolony komfort w grach jest, a z czasem sprzeda się i zmieni na coś innego :)