Witam mam takie pytanie a na początek chciałem was przeprosić za robienie nowego wątku ale chce szybką odpowiedz a wiec moje pytanie to takie: Mam zasilacz XFX PRO 450W Core Edition chce sobie kupić Radeona HD 6870 zrezygnowałem z 7850 inni mi pisali że muszę podkręcać procka, ale kij z tym zauważyłem że hd 6870 ma 2 podejścia na zasilanie a ja w swoim XFX mam tylko jedną wtyczkę a moje pytanie brzmi czy ta karta będzie działać jak podłącze ją na jednej wtyczce ?
Z góry dzięki za pomoc ;)
Skoro WYMAGA dwóch wtyczek, to potrzeba dwóch wtyczek.
To tak jakbyś chciał uruchomić samochód niepodłączony do akumulatora
Kup sobie jeszcze przesciowke z molex na zasialnie PCI (6 pin)
Za 5 zł w pierwszym lepszym sklepie komputerowym ja dostaniesz.
Bodajże takie kabelki chyba będą w zestawie z grafiką ja miałem przy moim GTX
InGen teraz pasuje?
ja bynajmniej miałem przy moim GTX
naucz się znaczenia słowa BYNAJMNIEJ
[1] potrzebujesz przejściówki takiej jak w [3] i będzie śmigać
Witam dzięki za odpowiedzi ale tak w ogóle nie zapytałem się czy ten mój zasilacz czyli XFX PRO 450W Core Edition pociągnie taki sprzęt jak mój czyli:
-Płyta Główna MSI K9A2 CF
-Procesor AMD Phenom II x4 920 AM2 2.9Ghz
-Kartę Graficzną Radeon HD 6870 1GB 256bit powercolor )karta oczywiście planowana)
-RAM 4x 2GB GoodRam PC2-6400 GR800D264L5/2G DDR2 (8GB)
-Dysk 500GB
Ufff....... całe szczęście wolałem się upewnić bo kupowałem ten zasilacz do HD 7850 ale jak słyszałem że mam podkręcać proca a ja nie specjalnie umiem to zrezygnowałem i postanowiłem przerzucić się na HD 6870 a jak przeczytałem że HD 6870 ma większy pobór prądu niż 7850 to się troszkę wystraszyłem
A mam takie pytanko kartę kupić z firmy powercolor czy vertex 3D ?
A mam jeszcze jedno pytanko nie orientujecie się kiedy w Polsce wejdą na rynek karty graficzne hd 8000 series ? i o ile spadną ceny (mniej więcej) starszych radeonów z serii np. 6000 i 7000 ?
poszukaj w google daty premiery to chyba nie jest aż takie trudne co? jeśli chodzi o ceny to skąd mamy wiedzieć o ile spadną ale zapewne niewiele gdyż czytałem w jakieś gazecie, że te nowe RADEONY mają być po prostu słabsze od obecnych..
PkSrlz Szukałem i za przeproszeniem gów__ znalazłem, ale od serii 8700 mają być lepsze chyba.
Arti1999 Dzięki wielki od razu kupie se pendrive 16 GB
wróć sobie :P
Witam ponownie mam jeszcze jedno pytanko przed zakupem czy ta karta będzie kompatybilna z płytą główną i resztą sprzętu:
-Płyta Główna MSI K9A2 CF
-Procesor AMD Phenom II x4 920 AM2 2.9Ghz
-Kartę Graficzną Radeon HD 6870 1GB 256bit
-RAM 4x 2GB GoodRam PC2-6400 GR800D264L5/2G DDR2 (8GB)
OK Wielkie dzięki za pomoc ;)
A mam jeszcze jedno pytanko znalazłem w sklepie agito taką kartę: http://www.agito.pl/karta-graficzna-xfx-radeon-hd-6870-dual-heatpipe-1gb-ddr5-pci-e-box-84-428976.html?acc=
i czy ta karta tez była by OK względem mojego sprzętu i zasilacza ? różnica jest 25zł a jaka np w wydajności ?
chodzi mi też o wymiary wyczytałem że dual ma aż 29cm więc do mojej obudowy się nie zmieści a ten z 1 wiatraczkiem jakie ma wymiary ?
Doba już mam z jednym wiatraczkiem ma 25cm zostaje mi jeszcze 3 cm luzu ;)