Witam mam pytanie czym się różnią te dwie karty ??
Pytam ponieważ kupiłem nowy komputer jakieś 4 miesiące temy i dopiero sie zorientowałem że na pudełku mam napisane że jestem posiadaczem karty Radeon HD 5750 DDR5, ale dobra niedawno musiałem sformatować go przyjechał do mnie znajomy informaty i mówi mi, żę mam kartę Radeon 5770
i że mnie w bola zrobili ;/Czy jest jakś różnica ??
No ja różnice widzie taką że mi się praktycznie wszystko zacina chodzi mi o gry nie ma gry w którą do tej pory grałem która by sie nie zacinała ;/ ale nie to jest najlepsze jeszcze jest taki myk że na każdych obrotach sie zacina na największych i na najmniejszych i to tak samo sie zacina
znajomy informatyk
Nie wiem dlaczego, ale zawsze mnie taki stwierdzenie śmieszy :)
Radeon HD5770 jest lepszy od Radeon HD5750.
Po formacie zainstalowałeś wszystkie sterowniki do karty graficznej, płyty głównej?
No ja różnice widzie taką że mi się praktycznie wszystko zacina chodzi mi o gry nie ma gry w którą do tej pory grałem która by sie nie zacinała
Napisz, jaki masz procesor i kartę graficzną.
Wejdź do Menu Start, w polu wyszukiwarki na dole wpisz "dxdiag", uruchom to. Pokaże ci się okienko i w karcie "System" masz napisane wszystkie twoje podzespoły. Spisz całą nazwę procesora. Teraz, by zobaczyć, jaką masz kartę graficzną, wybierz zakładkę "Ekran". Spisz pełną nazwę.
swego czasu ze sterami do ATI bylo dolaczone Folding@Home ktore zabieralo cala moc z karty graf, sprawdz czy to przypadkiem nie jest wlaczane w tle.
Zasilacz to iBOX a to ati nie moge wyłączyć w procesach chyba że to gdzie indziej jest
iBOX jest na każdej czarnej liście zasilaczy. Powinieneś go wymienić zanim kupisz nową kartę grafiki. Najtańszy porządny zasilacz to Tacens Radix IV 450W. Osobiście polecam OCZ StealthXStream 2 500W, bo ma wtyczkę PCI-E, której Tacens już nie ma ( a to dosyć spora wada ).
Moze dodatkowe zasilanie nie jest podpiete pod karte i z tego wzgledu karta nie ma wydajności.
Otwórz obudowę kompa. Zobacz czy masz takie gniazdo na karcie graficznej (zdjęcie -->) i czy jest do niego coś podłączone.
Mi gdy zapomniałem podłączyć te dodatkowe zasilanie, przy włączaniu komputera wyświetlał się komunikat informujący o tym.
Nie odpowiedziałeś mi na pytanie o sterownikach. Po formacie instalowałeś stery?
Boos3r --> Wtedy komputer by sie zwyczajnie nie uruchomil.
Mi gdy zapomniałem podłączyć te dodatkowe zasilanie, przy włączaniu komputera wyświetlał się komunikat informujący o tym.
tak tak Nobi.. instalowałem stro. i mam takie wejście na karcie i jest coś podpięte do niego