Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: "Strzelanie" w stawach

15.06.2013 13:36
1
zanonimizowany602264
153
Legend

"Strzelanie" w stawach

Od baaaardzo długiego czasu mam problemy ze stawamy. Strzelanie palców u stóp, kolana. Ostatnio zacząłem 6 weidera, lecz nie da się jej wykonywać, gdyż w momencie opuszczania lewej nogi "strzela" mi staw w biodrze. Boleć nie boli, lecz jest to dyskomfort totalny. Jakby kość wyskakiwała ze stawu. Byłem u lekarza to tak pytałem "przy okazji". Jeden mówi, że to od dojrzewania drugi, że brak witamin... Dezorientacja konkretna. Powątpiewam w brak witamin, bo wiem co jem i jak. A dojrzewanie to taki temat gdzie lekarz może wrzucić każdą dolegliwość. Co z tym zrobić?

15.06.2013 13:42
Imak
2
odpowiedz
Imak
128
Senator

Heh mam to samo. Jak miałem dziesięć lat to zaczął mi strzelać palec wskazujący u lewej dłoni. Dziś mam prawie dwadzieścia lat i jak robię w ciszy przysiady to słyszę istną kanonadę :D Nie wiem czy to zdrowe czy nie.

15.06.2013 13:47
3
odpowiedz
zanonimizowany924406
1
Pretorianin

Ja mam tak, że strzela mi żuchwa przy prawym uchu :/ Gdy rano wstaje to mam taki zastój, że jak otwieram paszcze to strzela jakbym coś łamał. Później strzela tylko gdy ruszam na boki, góra dół już normalnie :/
Myślałem, że to od ósemki bo krzywo rosła, ale po wyrwaniu dalej strzela :/ Ale olałem, nie boli, żyje to w czym problem :P

15.06.2013 13:49
4
odpowiedz
zanonimizowany305250
161
Legend

Mi też żuchwa strzela, to nic poważnego. Chcesz to się zgłoś do ortopedy, ale w sumie jeżeli stawy się nie "wycierają", to nie jest to problem.

15.06.2013 13:52
Wismerin
5
odpowiedz
Wismerin
97
Generał

Kiedyś w gimnazjum byłem mistrzem strzelania placów, nóg i kolan. :P Do dziś zostały mi pewne nawyki, co jakiś czas muszę sobie "postrzelać" kostką. :P

Przyczyny mogą być różne, od niewystarczającej ilości mazi w stawach po różnorakie zwyrodnienia lub tak po prostu bo masz taką urodę. Pomaga na to gimnastyka i przyjmowanie różnych suplementów, które odbudowują stawy.
Idź też do jakiegoś dobrego lekarza specjalisty, który powinien wysłać Cię na prześwietlenie.

15.06.2013 13:53
6
odpowiedz
zanonimizowany602264
153
Legend

Mi tylko to biodro przeszkadza... Czuć takie mocne "pyknięcie". Aż się odechciewa tych ćwiczeń po prostu...

Forum: "Strzelanie" w stawach