Witam stworzyłem mema który wyśmiewa ludzi w polsce którzy kompletnie nie umieją się posługiwać poprawną polszczyzną. Sam nie jestem wybitnym w mowie ani piśmie, ale jak słyszę od 20 letniego mężczyzny "se poszłem" to mnie kurna szlak trafia, pewnych sformułowań nie mogę zaakceptować może niedługo wszyscy zaczniemy mówić jak Ferdek Kiepski ? Może przez wyśmianie pewnych rzeczy coś trafi do narodu. Proszę oto moje dwa z życia wzięte sformułowania słyszane na własne uszy oraz czysty, liczę na waszą kreatywność.
1. http://img24.imageshack.us/img24/2590/poszemsenabrowar.jpg
2. http://img521.imageshack.us/img521/8518/poszemsenarynek.jpg
czysty. http://img716.imageshack.us/img716/2130/clearr.png
P.S zdjęcie przedstawia autora słów.
jak słyszę od 20 letniego mężczyzny "se poszłem" to mnie kurna szlak trafia
Poszłem se po szlaku ale szlaG mnie trafia.
Hit to nie będzie.
poszłem se na rynek
kupiłem sobie watę
nie miałem czym zapłacić
więc zesrałem się na klatę
Co jest dziwnego w "se poszłem" oprócz tego, że u faszystów gramatycznych wywołuje mdłości?
Sam zwrot znany mi od dawna miałby być memem? Czemu nie zrobić mema ze zdjęcia Wałęsy skaczącego przez płot?
mem nie ma za zadania nauczac tylko bawić
Janusz-policjant, Puchałke, pingwin, forever alone.... czegos cie nauczyły??
pewnych sformułowań nie mogę zaakceptować może niedługo wszyscy zaczniemy mówić jak Ferdek Kiepski
Nie dziwię się - Twoje oburzenie jest spowodowane tym, że gwara terytorialna wypłynęła w świat.
To już Milhouse, nie będąc memem, jest lepszym memem od twojego.
Słabe.
spoiler start
OP is a fag.
spoiler stop
Słabe. Neeext!
Ladnie beton polales
^co ty nie powiesz?
Niestety, jestem na nie, ale ciesze sie, ze moglem Cie poznac
--->
spoiler start
Tak wiem, że mem już stary, ale jakoś mi tu się wpasował
spoiler stop
Co do wspomnianego "Janusza-Policjanta". Te internetowe żart zniszczyły mu życie. "Nie" go odnalazło, to Polak, policjant, żyjący w jakimś małym miasteczku. Ludzie zaczęli mu na ulicy docinać, śmiać się, musiał z patrolu przenieść do pracy biurowej, bo na ulicach ciągle go wyśmiewano. I tak z poważnego policjanta zmienił się w obiekt drwin. Brawa dla was internauci, niech was ACTA zeżre.
elemeledudek - Mem to śmieszny obrazek z równie śmiesznym podpisem.
Ksionim - ale to nie wina internautów, tylko jego znajomych którzy wykorzystali to przeciwko niemu.
Mem nigdy nie dotyczy konkretnej osoby (chyba że jest sławna).
Mem porusza się w strefie abstrakcji i skojarzeń popkulturowych. To czy osoba na nim uwidoczniona jest prawdziwa nie ma żadnego znaczenia.
Co do wspomnianego "Janusza-Policjanta". Te internetowe żart zniszczyły mu życie. "Nie" go odnalazło, to Polak, policjant, żyjący w jakimś małym miasteczku. Ludzie zaczęli mu na ulicy docinać, śmiać się, musiał z patrolu przenieść do pracy biurowej, bo na ulicach ciągle go wyśmiewano. I tak z poważnego policjanta zmienił się w obiekt drwin. Brawa dla was internauci, niech was ACTA zeżre.
No sory, ale w wiekszosci ludzie ktorzy jaraja sie owymi memami, przerobkami IVONY z masa przeklenstw czy jakimis demotywatorami raczej zbyt inteligentni nie sa. Ostatnio nawet robilem research i probowalem odnalezc w tym cokolwiek smiesznego. Szczatkowo owszem, zdarzaja sie jakies dobre zarty, ale w wiekszosci opieraja sie one na wysmiewaniu i wulgaryzmach. Juz nawet GOL troche mi przez to obrzydl, kiedy sie tu rejestrowalem, to bylo ich zdecydowanie mniej, a przede wszystkim nie bylo tych wszystkich buziek narysowanych olowkiem w paincie. O tym jak szybko dziala internet mozna bylo sie przekonac po wyglupach Balotelliego na boisku, po ktorych juz nastepnego dnia bylo duzo przerobek. Albo chociazby przypadek chorego psychicznie dziadka, ktory pobil murzyna w autobusie - tego samego dnia pojawily sie juz owe "memy".
Szkoda gadac, z tym sie niestety juz nic nie zrobi, jest za duzo idiotow w internecie, ktorych jedynym celem w zyciu jest osmieszanie czego sie da.
Nie wiem jak kogos moze bawic puchalke, przeciez to jest tak suche, wulgarne i obrzydliwe ze moga smiac sie z niego tylko czlonkowie gimbazy i to ci mniej ogarnieci
Memy są protezą gdy chcesz powiedzieć coś bardziej rozbudowanego niż proste zdanie z „k***a".
Taki atrybut marginesu społecznego i mentalnego.
"Poszłem, bo miałem blisko. Daleko – poszedłem. Chowam – daleko, chowię – blisko. I o tym wszyscy wią."
Piotr Bałtroczyk :)
A to se mema zrobiłeś