Na pierwszej stronie filmwebu jest taki news w który to można przeczytać:
"
Otóż aktor w jednym z wywiadów stwierdził: W scenariuszu było sporo wulgarnych dialogów. Z tego powodu filmu nie mogliby obejrzeć młodsi widzowie. Ale ja nie gram w tego rodzaju produkcjach. Dlatego też postawiłem twardy warunek: nie zagram, jeśli język dialogów nie zostanie złagodzony. Producenci zgodzili się i film będzie miał kategorię PG-13. "
Link do newsa>http://www.filmweb.pl/news/Chuck+Norris+sprawi%C5%82%2C+%C5%BCe+%22Niezniszczalni+2%22+b%C4%99d%C4%85+z+PG-13-81367
Oj tam, oby było dużo wybuchów, walk i strzelania :) Dla mnie to oni mogą nic nie mówić.
Moze chodzi tez o to, ze Chuck to nie aktor, ktory zrobi wszystko co tylko mu napisza w scenariuszu. Chyba nie widzialem zadnego jego filmu, ktory by bluzgal na lewo i prawo. On ma juz ponad 70 lat i raczej zdaje sobie sprawe z tego ile juz przezyl i ze pewnych rzeczy po prostu nie warto robic.
[7] No to niech on sobie nie przeklina, a nie żąda zmiany całego scenariusza by młodzi ludkowie mogli obejrzeć.
[8] A masz dowód, że on tego żąda?
[9] Tak pisze w tym newsie, prawda? Żąda zmiany w scenariuszu inaczej nie zagra. To chyba nic skomplikowanego :P
Jest tam również napisane:
Jedyną nadzieją dla tych, którzy liczyli na twarde męskie kino klasy R jest to, że dziennikarze źle zrozumieli, przetłumaczyli wypowiedź Norrisa.
A masz dowód, że on tego żąda?
Mówił to w wywiadzie dla TVNu.
Jak dla mnie to duży plus, że z filmu znikną zbędne przerywniki. Stawiam też na to, że chodziło o wypowiedzi, które on będzie wypowiadać w filmie, a nie teksty reszty niezniszczalnych (czy też pozostałych).
tomazzi no i co z tego? Tak można tłumaczyć praktycznie wszystko, choćby fakt, że Niezniszczalni 2 puszczą w kinach. Co w tym takiego pewnego?
W scenariuszu było sporo wulgarnych dialogów.
kogo interesują dialogi w tym filmie
jedzie ściemą na kilometr... trzeba znacznie więcej niż zmiany dialogów, żeby film dostał kategorię PG-13, a w Niezniszczalnych dobrze wiemy, że to nie dialogi grają tu pierwsze skrzypce
Do wszystkich narzekających na chucka żegnajcie...
Poza tym ma prawo czegoś wymagać a nie godzić się ślepo na role zawsze twórcy mogą zrezygnować z Chucka.
Chuck ostatnio co raz bardziej naraża się internautom. Najpierw poparł SOPA, teraz żąda zmian w scenariuszu filmu, który zapowiada się kultowo... demencja starcza jak nic.
Powiedz mu to prosto w oczy.
Wulgaryzmy nie muszą być wyznacznikiem dorosłości i powagi filmu. Ci którzy tak myślą są najwyraźniej zbyt dziecinni na ich oglądanie... i broń boże nie mówię tu o wieku.
Tak można tłumaczyć praktycznie wszystko
Tak samo jak można napisać, że ktoś coś powiedział czego dowód masz w pierwszym poście.
No bo przecież w jedynce leciało więcej faków niż w Scarface. Już nie pierdolcie.
Przed seansem obejrzycie sobie 1 z 10 albo inna produkcje z podlozonym glosem Ivony i balans zostanie zachowany.
Orlando -- jako fan kucyków powinieneś być zadowolony ;)
Hahaha, pecet kapitalny pocisk :>
[ edit - żeby nie było, sam oglądam. ale pojazd wyjątkowo celny :) ]
pomyłka jak nic, poczekajcie na oficjalny news a nie plotki. Jakim cudem film gdzie giną setki ludzi, a głównym motywem są strzelanina i wybuchy ma być od 13 lat. Taka granica to nie tylko usunięcie wulgaryzmów.
[26]
Racja, jakoś nie pamiętam żeby tam klęli na potęgę.
Nawet zwykłego "shit" nie było nam dane usłyszeć.
Mylę się?
[31]
Nie mylisz się, dlatego liczyłem na to, że teraz poczynią krok w dobrym kierunku i będzie o parę absurdów mniej.
chwila moment, a ten murzyn ? on chyba ostro tam jechał i nawet czasami się z tego śmiano. To, co, dla chucka norrisa film będzie familijny? po to go tam zapraszali?:/
Ciekawa logika tego pana z kapeluszem na głowie. Nie można przeklinać w filmie po to żeby mogły go oglądać młodsi (dużo) widziowie, ale zabijać, mordować, wysadzać to już nie ma problemu?
Poza tym, 'Niezniszczalni' to typowy średniak nawet biorąc pod uwagę tylko kino akcji.
Wulgaryzmy nie muszą być wyznacznikiem dorosłości i powagi filmu. Ci którzy tak myślą są najwyraźniej zbyt dziecinni na ich oglądanie...
Post w wątku o "Niezniszczalnych" :D
[37] +1 :)
Szkoda, że tamten post jest autorstwa zwykłego trolla, ale i tak zabawne.
[ edit - żeby nie było, sam oglądam. ale pojazd wyjątkowo celny :) ]
Już cię nigdy nie zaproszę na wspólną herbatkę i ciastko.
Wulgaryzmy nie muszą być wyznacznikiem dorosłości i powagi filmu. Ci którzy tak myślą są najwyraźniej zbyt dziecinni na ich oglądanie...
Niestety, ale są. Wystarczy obejrzeć dowolny film policyjny w PG-13, a potem zestawić to z takim The Wire.
Pg-13 to ściema, stosowanie półśrodków i cenzura. Ogólnie rzecz biorąc - największy syf jaki wymyśliło MPAA. Mam nadzieję, że wypowiedź Chucka to żart lub oznak demencji i że Sly zrobił dokrętki w full hardcore nude R-Rated.
Ekhm, akurat eJay napomniałeś to czego ja właśnie drugi sezon oglądam ;) thumbs up for this guy, even if he's a faggot --->
Teraz panuje moda na ugrzecznienie filmów, zresztą teraz we wszystkim dominuje zasada "Zróbmy dla każdego", a jak to się mawia - do wszystkiego i dla każdego = do d...
No i Stallone potwierdził, że jednak będzie PG-13.
Kij mu w oko.
http://www.aintitcool.com/node/52774
Sly najwyraźniej zapomniał, co mówił 2 miesiące temu :) Rating "R" powrócił!
http://stallonezone.com/wordpress/?p=4376