Witam. Mam zamiar kupić sobie grę strategiczną ale taką która mi się nie znudzi po jakimś czasie.
Gram aktualnie w Anno 1602 i bardzo mi się podoba ale wolałbym coś innego. Jak oceniacie grę Civilization IV z serii Pomarańczowa Kolekcja Klasyki? Opłaca się wydać te 30 złotych? Gra online nie jest dla mnie ważna. Kampania musi być długa i musi być tryb wolnej gry czyli bez żadnych zadań, robisz co chcesz i kiedy chcesz po to aby wygrać.
Mój komp dla informacji to procesor 2.7GHz, 2GB RAM, GeForce 9500 512MB.
Alien Nations 2 bardzo stara ale piękna gra ekonomiczna. Może być ciężko ją dostać w sklepie ale aż taki problem to to nie powinien być np. Allegro albo Biedronka :)
Albo Dawn of War bardzo dobra strategia mogę ją polecić.
Cywilizacja to jedna z najbardziej wciągających serii gier, występuje to "syndrom następnej rundy", kiedy się zorientujesz o trzeciej w nocy, że czas już spać, bo za trzy godziny musisz wstać nie będziesz mógł zasnąć, ponieważ będziesz rozmyślał, jak będziesz już jutro grał. Tak więc polecam.
Ale jaka część najbardziej mnie zadowoli? Wcześniejsze części, IV a może V która nie wiem czy będzie mi płynnie działać?
PS. Procek oczywiście dwurdzeniowy.
Mi się każda podobała, kup IV, 30 zł za tą grę to jak za darmo, a jeżeli jakimś cudem ci się nie spodoba, nie stracisz tyle co za V.
No i nie zapominajmy o Total Warach, gra jest równie wciągająca jak cywilizacja, a jaka jest satysfakcja kiedy wygrywasz bitwy na hardzie. :)
Dorzuciłbym do tego, co wymieniono wcześniej, grę Europa Universalis III ze wszystkimi dodatkami. Rewelacyjna gra.
Posiadam Medieval II Total War i gra bardzo mi się podoba lecz ja wolę coś bardziej nastawionego na ekonomię a nie tylko bitwy.