Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Pytanie o tablety za 400 zł - o co chodzi?

13.05.2012 20:13
1
czesip389
56
Mama mi pozwolila

Pytanie o tablety za 400 zł - o co chodzi?

Siema.

Kupiłem sobie najnowsze CDA, i był tam tablet dante. Za 400 zł. Poszperałem trochę w necie informacji na jego temat, opinie są pozytywne. GTA 3 bez dźwięku chodziło płynnie. Pomyślałem, że sobie takie coś kupię, tak z ciekawości. Zobaczyłem też ofertę biedronki, tablet GoClever TAB A73 o podobnej specyfikacji (200 mhz różnicy procesora) kosztującego 369 zł. I tutaj jest pytanie - dziwi mnie cena. Dlaczego tak tanio, i czy warto kupować coś takiego? Głównie mi chodzi o to, żeby płynnie pograć w GTA 3, bez dźwięku, pograć w Fruit Ninja, Angry Birds itp., czy moje oczekiwania zostaną "mniej więcej" spełnione?

Zdziwiłem się, bo oba tablety mają procesory 1 GHZ, dante ma 1,2GHZ, oba mają 512MB Ram, oba mają tą samą kartę graficzną. Za tą cene chyba to jest dobra rzecz, jak Wy uważacie?

13.05.2012 20:17
2
odpowiedz
QrKo
159
Yarr!

Sa tanie, bo specyfikacja to nie wszystko, w rzeczywistosci nie jest tak rozowo.

http://forum.android.com.pl/f497/goclever-a73-czy-warto-155150/

Przeczytaj sobie ten i inne tematy o A73 na tamtym forum. Dodam tylko, ze A73 to najlepszy niskobudzetowy tablet, wiec jezeli on nie przypadnie CI do gustu, to cala reszta moze byc tylko gorsza.

13.05.2012 20:28
3
odpowiedz
czesip389
56
Mama mi pozwolila

Ale który z nich jest lepszy? Dante, czy A73 ?

13.05.2012 20:40
DM
4
odpowiedz
DM
223
AFO Neptune

GRYOnline.plTeam

pooglądaj sobie testy na youtubie - jest ich pełno: tablet z marketu, tablet z biedronki... zobaczysz sobie jak to chodzi i czy warto...
jeśli jestes cierpliwym człowiekiem, nie denerwuje cie brak reakcji na dotyk co kilka muśnięć itd, to można kupować

13.05.2012 20:51
😊
5
odpowiedz
zanonimizowany838815
2
Generał

Odnośnie tych z biedronki to przez tydzien lezalem ze smiechu co ludzie wypisują na roznych forach, w roznych wątkach :)
Jak ktoś podszedl do sprawy racjonalnie to nie byl zawiedziony, ale spora ilosc ludków myslala ze "Pana Boga za nogi chwycili" i wydajnosc tegry albo jajpada nabyli :)))

13.05.2012 21:05
Vaerin
6
odpowiedz
Vaerin
111
Generał

Mam tego A73 i powiem, że jestem bardzo zadowolony :] Jak pamięta się o wyłączaniu wifi to bateria trzyma stosunkowo długo, filmy ogląda się fajnie, czyta się w miarę ok, super się przegląda internet a gier jest cała masa. Co prawda nie grałem w żadne gierki pokroju GTA3, ale taki Fruit Ninja jest prawdziwym hitem wśród moich znajomych.

Imo naprawdę fajny gadżet warty polecenia.

13.05.2012 21:36
7
odpowiedz
czesip389
56
Mama mi pozwolila

^

Jeśli masz ten tablet, to kup sobie GTA 3, i wywal folder z dźwiękiem, to będzie bardzo płynnie chodzić, oglądałem filmy na YT, więc wiem. :)

Forum: Pytanie o tablety za 400 zł - o co chodzi?