Siema.
Kupiłem sobie najnowsze CDA, i był tam tablet dante. Za 400 zł. Poszperałem trochę w necie informacji na jego temat, opinie są pozytywne. GTA 3 bez dźwięku chodziło płynnie. Pomyślałem, że sobie takie coś kupię, tak z ciekawości. Zobaczyłem też ofertę biedronki, tablet GoClever TAB A73 o podobnej specyfikacji (200 mhz różnicy procesora) kosztującego 369 zł. I tutaj jest pytanie - dziwi mnie cena. Dlaczego tak tanio, i czy warto kupować coś takiego? Głównie mi chodzi o to, żeby płynnie pograć w GTA 3, bez dźwięku, pograć w Fruit Ninja, Angry Birds itp., czy moje oczekiwania zostaną "mniej więcej" spełnione?
Zdziwiłem się, bo oba tablety mają procesory 1 GHZ, dante ma 1,2GHZ, oba mają 512MB Ram, oba mają tą samą kartę graficzną. Za tą cene chyba to jest dobra rzecz, jak Wy uważacie?
Sa tanie, bo specyfikacja to nie wszystko, w rzeczywistosci nie jest tak rozowo.
http://forum.android.com.pl/f497/goclever-a73-czy-warto-155150/
Przeczytaj sobie ten i inne tematy o A73 na tamtym forum. Dodam tylko, ze A73 to najlepszy niskobudzetowy tablet, wiec jezeli on nie przypadnie CI do gustu, to cala reszta moze byc tylko gorsza.
pooglądaj sobie testy na youtubie - jest ich pełno: tablet z marketu, tablet z biedronki... zobaczysz sobie jak to chodzi i czy warto...
jeśli jestes cierpliwym człowiekiem, nie denerwuje cie brak reakcji na dotyk co kilka muśnięć itd, to można kupować
Odnośnie tych z biedronki to przez tydzien lezalem ze smiechu co ludzie wypisują na roznych forach, w roznych wątkach :)
Jak ktoś podszedl do sprawy racjonalnie to nie byl zawiedziony, ale spora ilosc ludków myslala ze "Pana Boga za nogi chwycili" i wydajnosc tegry albo jajpada nabyli :)))
Mam tego A73 i powiem, że jestem bardzo zadowolony :] Jak pamięta się o wyłączaniu wifi to bateria trzyma stosunkowo długo, filmy ogląda się fajnie, czyta się w miarę ok, super się przegląda internet a gier jest cała masa. Co prawda nie grałem w żadne gierki pokroju GTA3, ale taki Fruit Ninja jest prawdziwym hitem wśród moich znajomych.
Imo naprawdę fajny gadżet warty polecenia.
^
Jeśli masz ten tablet, to kup sobie GTA 3, i wywal folder z dźwiękiem, to będzie bardzo płynnie chodzić, oglądałem filmy na YT, więc wiem. :)