Witam kupiłem sobie laptopa Asus K52JT w sumie to notebook ale nie o to chodzi nie mam pojęcia jak naładować 1 raz baterie jest 6 komorowa litowo jonowa. Szukałem na necie i czytałem sporo opinii ale jakoś nie jestem przekonany bo nigdy nie było w temacie tego konkretnego który ja mam, więc kieruje do was to pytanie jak naładować 1 raz baterie i na ile ją podłączyć?
Przeczytaj instrukcje, ktora dostales do laptopa, jesli nic ona o tej kwestii nei wspomina, to najwidoczniej nie ma to znaczenia.
Czytałem i owszem nic w niej nie ma o tej kwestii lecz liczę jeszcze na jakieś inne odpowiedzi może ktoś ma ten sam model i miał podobne problemy:)
Witam kupiłem sobie laptopa Asus K52JT w sumie to notebook
A czym się różni laptop od notebooka?
Jeżeli w instrukcji nie napisali, jak to robić, to rób jak uważasz. Ja już od wieków nie formatowałem żadnej baterii i jakoś nigdy nie miałem problemów.
baterie litowo-jonowe nie maja "efektu pamieci" wiec nie trzeba ich formowac. W niektorych instrukcjach obslugi formowanie takich ogniw jest wrecz odradzane jako szkodliwe. Ergo - wkladac, uzywac, nie kombinowac.
i nie zapominac o rozladowaniu co jakis czas, trzymanie 100% czasu na zasilaniu zle robi baterii