Pytanie o format Netbooka.

Forum Komputery
Odpowiedz
28.08.2012 00:30
Artilio
1
odpowiedz
Artilio
47
Marimo

Pytanie o format Netbooka.

Mam pytanie.Mam zamiar zrobić format dysku na moim netbooku, ale nie mam płyty istalacyjnej windowsa, tylko klucz z tyłu obudowy.Czy mogę pobrać windows 7 starter, z neta, a nastepnie zainstalować go używając klucza z tyłu obudowy?

28.08.2012 00:45
2
odpowiedz
Kuba_3
204
Generał

Oczywiście że tak, tylko będziesz potrzebował do tego bootowalnej pamięci flash USB lub zewnętrznego napędu DVD.

28.08.2012 00:47
3
odpowiedz
zanonimizowany849979
6
Generał

A recovery nie masz?

28.08.2012 01:18
Artilio
4
odpowiedz
Artilio
47
Marimo

No ni mam.Jednak teraz wpadłem na iście genialny pomysł zainstalowania sobie linuxa.Jednak zanim to zrobię, chcę sformatować cały dysk, ale nie jestem pewien czy dobrze to zrobię bo nie ogarniam 7.Uruchomię konsole ms-dos i wpiszę c:format, i to powinno sformatować windowsa?

Potem mając już ISO ubuntu, używam UNetbootin, wsadzam pena i normalnie się instaluje?

28.08.2012 01:23
PanSmok
5
odpowiedz
PanSmok
266
Legend

przed instalka linucha ja zrobilbym sobie plyty ratunkowe z poziomu windy - ot tak na wszelki wypadek.

28.08.2012 01:38
Artilio
6
odpowiedz
Artilio
47
Marimo

Tylko że nie mam jak.Napędu brak, a jedyny pen idzie na instalacje ubuntu.

No i pojawiły się problemy z bootowaniem.Nie mogę dostać się do biosu, bo system od razu zaczyna od ładowania.

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl