Russell Hobbs to na tamtejszym rynku marka raczej marketowa, czy bardziej eksluzywna ?
Patrząc na ceny wstrzeliwuje się w segment Zelmera u nas. Chyba że to kontynentalny rzut dla plebsu, ale nie sądzę.
Bardziej ekskluzywna (w sensie po środku).
Nie chodzi mi o ceny - chodzi o postrzeganie marki.
Edit: coś powyżej Asda i Cookworks ?
Znajomy znajomego jest przedstawicielem i prywatnie ma dobrą opinię o marce. Sam po części mam parę rzeczy- czajnik, ekspres do kawy i żadnych problemów z nimi nie mam.
ed: to wszystko biorąc oczywiście jako główny punkt odniesienia ceny.
Nie moge zgodzic sie z przedmowca[3], RH plasuje sie w stanach srednio-dolnych jezeli chodzi o zakresy cenowe, sprawdz sobie amazona, raz zamowilem od nich zelazko, ale zostalo zwrocone na drugi dzien, i wymienione na tefala, jakosc wykonania bardzo przecietna.
Coś powyżej od Wilkinsona.
Potrzebuję opinii, bo w Polsce jest to marka całkowicie nieznana i nie wiadomo jak to można pozycjonować względem produktów znanych na naszym rynku.
nieznana? Matko bosko w każdej sieciówce jest. Ustawiane jako droższy produkt, chyba ze względu na design, choć tandeta to nie jest, no ale bez jaj, takie przebicie cenowe... Śmieszne to i smutne.
pozycjonowac mozesz jak chcesz o ile brand jest ledwo znany.
jeden z zabawniejszych przykladow to "znane na swiecie ubrania atmosphere" na allegro
Raczej solidna marka, średnia półka, ani tandeta, ani nic ekskluzywnego. Wyżej niż Cookworks, ale niżej niż Morphy Richards. Tak mi się przynajmniej wydaje.
kilka malych i nieznanych.
Wszystkie major brands, nawet te dziadowskie cookworks i hobbsy so robione poza UK. cale dziadostwo to chinszczyzna sprzedawana pod roznymi brandami.
Tefal to tez chinszczyzna (przynajmniej jezeli chodzi o lokalizacje produkcji) ale maja chociaz towary z segmentu premium, Russel hobbs, to brandowana masowka.
Tefal to tez chinszczyzna (przynajmniej jezeli chodzi o lokalizacje produkcji).
Na zelazku mam Made in France wiec chyba jednak nie - przynajmniej nie wszystko.
Tefal to tez chinszczyzna Mam patelkę z Tefala i pisze Made in France.