Witam. Wczoraj pisałem podobny post, ale Panowie z forum ganili mnie okropecznie, przez moją niekompetencję i nieprofesjonalizm.
Przepraszam tych Panów i ponownie zwracam się z prośbą o pomoc z moim laptopem.
Mój Fujitsu Lifebook A Series A530 grzeje się. Mój demon posiada procesor Intel Core I5 M450 oraz zintegrowaną grafikę.
Podczas gier jest dużo mniej wydajny niż kiedyś oraz wyłącza się. Co na to drodzy Przyjaciele poradzić? Proszę o pomoc,
jeśli nie napisałem czegoś ważnego dajcie mi o tym znać i broń Boże nie mówcie na mnie brzydkich rzeczy . Będę dozgonnie
wdzięczny, pomóżcie mnie i mojemu małemu przyjacielowi !!!
opcja nr jeden - wymiana pasty termoprzewodzacej pomiedzy grzejacymi sie elementami ( proc, grafika, mostek- to ostatnie opcjonalne ) a radiatorem.
opcja nr dwa - wymiana wentylatora.
Zanim zaczniesz wymieniac - najlepiej otworzyc kompa i zobaczyc czy wentylator/radiator nie jest zawalony kurzem. Jezeli tak - wyczyscic. Przy okazji wymienic paste. Dopiero jak to nie pomoze - wymieniac wentylator.
Ogolnie wylaczanie sie kompa pod obciazeniem to oznaki przegrzania. To taka jego samoobrona przed permanentnym spaleniem spowodowanym przegrzaniem.
Manuala jak rozebrac kompa znajdziesz na necie - osobiscie radzilbym jednak udac sie z tym do serwisu i dac im zarobic te 50 pln - zakladam ze nie masz w domu tak malych srubokretow + rozbieranie obudowy w ktorej sa zatrzaski wymaga nieco wprawy bo mozna ja w cholere polamac.
p.s. z malym przyjacielem radze udac sie do dermatologa.
Dzięki hahahhaa:-)
Ewentualnie oddaj kompa do jakiegoś lokalnego serwisu, za niewielką opłatą zrobią Ci całkowite czyszczenie komputera. Ja miałem identyczny problem ze swoim laptopem, oddałem do serwisu i za 50 zł całkowicie mi wyczyścili kompa (nawet klawiaturę) i więcej się nie grzał.
Wersja systemu 64 bitowy Windows 7 Professional