Nie jest bezpiecznie, wiem że nawet ze wszystkimi kursami krav i saito nie powale 30-40 letniego buhaja. Gaz pieprzowy też jakiś taki, myślałem o pistolecie, ale wiek nie za bardzo. Muszę mieć 16 lat i być zapisany do klubu sportowego wtedy będę mógł mieć broń w klubie na miejscu. Myślałem nad pistoletem RAM albo wiatrówce na kule bb, ale moja broń musi być adekwatna do zagrożenia czyli jak ktoś pójdzie na mnie z igłą to z piłą łańcuchową na niego iść nie mogę. Ale gdyby np. miał nóż to strzał w udo wiatrówką to co innego, ale musiał by wyraźnie pokazać chęć zaatakowania mnie, no kaliber 4,5-5,4 mm to mało... Dlatego pistolet RAM będzie lepszy, jest w stanie połamać piszczel i dobry kaliber jak i zasięg. Tylko teraz kwestia policji, ta "broń" ma moc, co by nie było, od 18lat. Chyba tłumaczenia typu "mama mi pozwoliła" "to do obrony" "nie jestem głupi to jest brońą w ostateczności" wrażenia na nich nie zrobią. Wiem że to nie jest forum prawne, ale co mogło bu mi grozić gdyby to przy mnie znaleźli? Nie piszcie "do nauki gówniarzu" itp.
Wiem że to nie zabawka i można zrobić tym dużą krzywdę, kuzyn pracował w ochronie i raz dostał czymś takim, a potem na l4 przez 2 tygodnie, dlatego będę używał tego w sytuacji zagrożenia życia, zdrowia lub mienia a także osób postronnych.
"dlatego będę używał tego w sytuacji zagrożenia życia, zdrowia lub mienia a także osób postronnych."
Niedawno obejrzales Kick-Ass?
Generalnie zapomnij, raz, ze prawo nie pozwala tak sobie broni nosic, dwa, ze z takim podejsciem zrobisz sobie wiecej szkody niz pozytku, a w razie czego pistolet i tak ci nie pomoze. Zamiast kombinowac z bronia, zacznij cwiczyc biegi, dobry czas na 400m to najlepsza obrona:>
Ile ty masz lat ? Wiesz jak duży odrzut jest z desert eagle'a ? Poza tym, sąsiadujesz ze mafia rosyjska ze potrzebujesz broni ?
Co ty w Basin City mieszkasz? To nie Ameryka, jesteśmy cywilizowani, tutaj się nie biega z gnatem po ulicy. Co więcej z wiatrówki zrobisz napastnikowi siniaka, jeżeli będzie nagi małą rankę, wątpię, żeby to powaliło 30 letniego buhaja.
Ty synek [3]
To pistolet napędzany Co2 na kule gumowe. Co do odrzutu, słabiutko, strzelałem z lepszej broni na prawdziwe pociski, ahh szwagier w g4s, tak czy siak ja pytam co policja mi zrobi jak trafię na psa a nie policjanta.
tak jak wyzej, czyli stary to nie ameryka, to jest kraj cywilizowany - tu sie lata z wyrwanym smietnikiem z przystanku tudziez kawalkiem chodnika a nie lata z bronia palna jak jakis dzikus.
no ja nie myślę, już mi się wiele razy zdarzyło jak w lesie pijany margines mnie zaczepiał, raz telefon straciłem 9 stów w plecy, raz portfel stówa w plecy, biegać nie mogę - choroba serca...
Jak będziesz grzeczny to mikołaj pod choinkę przyniesie ci to --->
http://www.jumar.poznan.pl/Kij_Baseball_USA-294.html
Chorobę serca masz ale płuca pewnie dobre więc w razie niebezpieczeństwa powinieneś szybko napompować
Czymś bardziej poważnym to sobie krzywdę zrobisz, zresztą pistolet nie zmieści ci się do piórnika na kredki
dobra dzięki wielkie za pomoc, "bes laśki"
Mam dl ciebie radę:
Zapisz tą stronę w zakładkach i za 5-6 lat (jak będziesz miał ok 20-stkę) otwórz ją. Gwarantuję ubaw po pachy :)
Nikt nie wezmie cie na powaznie, sam mowisz ze brakuje ci nawet do 16 lat, a o broni myslisz. Za pare lat jak sobie przypomniasz to na co dzisiaj wpadles to walniesz sie w czolo i powiesz "ja pie...."
może i tak
[5] Synku, przypomnieć ci twoje posty stąd?
https://www.gry-online.pl/forum/czy-tak-musi-byc/z0ada6ac
Pamiętaj, że we własnej obronie, musisz użyć tej samej broni co napastnik.
[5] To chyba strzelałeś z Baby Eagle na 9x19mm -.-'
chyba nie wiesz jaki ten gnat ma odrzut w przypadku kalibru .44 Mag bądź .50 AE
Zresztą po co Ci takie gnaty?
Ty jakiś dziwny jesteś, naprawdę.. co chwile zakładasz wątki o jakiś pałkach, gazach, teraz nawet o pistoletach, raz piszesz że masz 20kilka lat i jesteś znawcą walk i samoobrony, a później że masz 16 i nie potrafisz sobie poradzić z jakiś pijanym dresem.. Ty weź się do psychologa lepiej zgłoś, a nie broni szukasz..
Czyżby kolejne GOLowe wcielenie tego kretyna?
czyli
Duracell_
https://www.gry-online.pl/forum_user_info.asp?ID=788937
+
Dr.aska MEN
https://www.gry-online.pl/forum_user_info.asp?ID=667206
znowu w akcji - wiatrówki,ram, wujek nawet choroba serca i ciągłe bajeczki :)
raz piszesz że masz 20kilka lat i jesteś znawcą walk i samoobrony bo tak jest, ale z siłą 14 latka to ja normalnie na mma mogę iść -.-, dobra pisałem ze mam ileś tam lat, ale 1 raz i ciągle pisze jak coś ile mam lat
co do [17] to koleś z nickiem Dr.aska MEN ma dobre fazy, tez z Duracell_ trochę słabsze.
E: że takie pojeby są na tym świecie...
Sam sie obrazasz...
Kiedy w koncu na GOL bedzie Ignore w opcjach, ja sie pytam!
[20] - Nie będzie :P Też czekam na zmianę wyglądu forum, kilka dodatkowych opcji by się przydało...
Mauser 98k oszalałeś?
ksips- Zdaje mi się że śledzisz tego użytkownika.
Co każdy wątek napisze wypominasz mu poprzedni.
Niema to jak odkopać zeszłotygodniowy wątek.
spoiler start
Sam się teraz z tego śmieje, zwykły gaz pieprzowy starczy.
spoiler stop