Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Przy Alejach Jerozolimskich 111 nie ma ciepłej wody, o.

01.10.2013 01:53
1
zanonimizowany942696
4
Pretorianin

Przy Alejach Jerozolimskich 111 nie ma ciepłej wody, o.

Uwaga, sporo przekleństw. Najpierw zrywałem boki myśląc, że to jakieś prowo na miarę Pyty, ale pod koniec załamałem ręce nad decydentami - debilami.

youtube.com/watch?v=TUI4P3fVRl4

Śmieszą Was takie społeczniaki czy wręcz przeciwnie, wykonują dobrą robotę?

spoiler start

Same centrum stolicy a mieszkania, ludzie i klatki schodowe rodem z Białorusi, eh.

spoiler stop

01.10.2013 01:59
reksio
2
odpowiedz
reksio
218
Pies Pogrzebany

Biedna dziewczyna.

01.10.2013 02:00
3
odpowiedz
zanonimizowany279646
53
Legend

"Same centrum stolicy a mieszkania, ludzie i klatki schodowe rodem z Białorusi, eh."

To dokładnie jak w USA, Francji czy gdziekolwiek indziej. Idziesz parę ulic od punktów turystycznych i jest gorzej, niż na Białorusi :D A jak nie wierzysz, to sobie poczytaj, posłuchaj ludzi, albo obejrzyj, np. to:

http://chomikuj.pl/lukasz.prusin/*26gt*3b*26gt*3b*26gt*3bFILMY+DOKUMENT.*26lt*3b*26lt*3b*26lt*3b/*e2*96*baFILMY+DOKUMENTALNE/Pami*c4*99tnik+z*c5*82odzieja+z+Times+Square,1916124843.avi(video)

żeby nabrać klimatu. Chociaż, zdaje się, Ty sam dzisiaj pisałeś o tym, że wszędzie dobrze gdzie nas nie ma i śmiałeś się z pewnych wyobrażeń, a teraz gadasz jakbyś wierzył w wizję świata z Hollywood...

01.10.2013 08:30
4
odpowiedz
zanonimizowany935281
0
Konsul

alpha_omega - tzn. co w USA, Francji i w Niemczech tez jak restauracja nie placi rachunkow to wode/ogrzewanie odcina sie calemu blokowi mieszkalnemu? Masz jakies linki?
Bo albo ja nie rozumiem, albo masz jakies glebokie kompleksy/bol 4 liter albo po prostu znow piszesz nie na temat?
Jezeli cos dziala zle, trzeba to naglasniac i pietnowac, nawet jezeli taki przypadek jest w naszej ukochanej ojczyznie , a nie na sile zaslaniac sie "zgnilym zachodem".

01.10.2013 08:38
Awerik
5
odpowiedz
Awerik
62
Backpacker

To dokładnie jak w USA, Francji czy gdziekolwiek indziej. Idziesz parę ulic od punktów turystycznych i jest gorzej, niż na Białorusi :D

Poza USA - oczywista bzdura, bardzo często powtarzana przez genetycznych patriotów którzy w dupie byli i gówno widzieli.

01.10.2013 13:25
6
odpowiedz
zanonimizowany942696
4
Pretorianin

alpha_omega, masz mnie! Po prostu to, że gdzie indziej jest tak samo nie sprawia, że czuję się lepiej ;)

Awerik mnie trochę zdziwił, serio w takim Berlinie, Londynie, Paryżu nie ma takiego syfu? :) Chyba, że ograniczamy się do centrum, bo Jerozolimskie 111 to IMHO ścisłe centrum Warszawy, ale jakbym miał to narzucić na mapę to by wyszło ładnych kilka km kwadratowych i ciężko mi uwierzyć, żeby w innych miastach na takiej powierzchni nie było bidy?

Z drugiej strony jak sobie pomyślę ile muszą kosztować grunty / nieruchomości kilkaset metrów od PKiN-u / samego serca stolic europejskich to może rzeczywiście w Europie już dawno takie sraki jak ta na filmiku powyburzano a mieszkańcy przenieśli się do innych mieszkań i do końca życia mogą sobie podcierać dupy eurusiami?

Właśnie sprawdziłem, ok. 1 km od Placu Defilad, nie wiem do czego można go porównać? Pola Elizejskie? W sumie Awerik może mieć rację

01.10.2013 13:38
r_ADM
7
odpowiedz
r_ADM
260
Legend

Poza USA - oczywista bzdura

A gdzie byles w USA gdzie pare ulic od punktow turystycznych bylo gorzej niz na Bialorusi?

01.10.2013 13:52
Awerik
8
odpowiedz
Awerik
62
Backpacker
Image

PanPi ==> Oczywiście syf jest wszędzie, ale nie kojarzę, żeby jakaś europejska stolica (byłem w większości) miała tak zasyfione centrum jak Warszawa. Nawet w Tiranie jest dużo przyjemniej.

r_ADM ==> Choćby w Nowym Jorku, nie trzeba się nawet oddalać o kilka ulic od punktów turystycznych - wystarczy zejść do stacji metra, które wyglądają tak jak na załączonym obrazku. Po torach biegają szczury, czego na zdjęciu nie wydać - ale breję już owszem :)

01.10.2013 13:53
Awerik
9
odpowiedz
Awerik
62
Backpacker
Image

I dla porównania metro w Mińsku.

01.10.2013 13:56
r_ADM
10
odpowiedz
r_ADM
260
Legend

To jak tak to Francje tez zakwalifikujmy do 'gorzej niz na Bialorusi' bo szczury w metrze tez tam widzialem. :P

01.10.2013 14:01
Awerik
11
odpowiedz
Awerik
62
Backpacker

To ciekawe, byłem w Paryżu wiele razy, łącznie z 3 tygodnie, jeździłem metrem codziennie i nie widziałem ani jednego szczura. A w Nowym Jorku widywałem je codziennie. :)

01.10.2013 14:13
Imak
😊
12
odpowiedz
Imak
128
Senator
Image

Awerik - Byłeś na wszystkich stacjach?

Forum: Przy Alejach Jerozolimskich 111 nie ma ciepłej wody, o.