Witam, macie jakies sprawdzone sposoby na przeziębienie?
Chodze sie odlac co 20 min, nos zawalony, ogolnie slabo sie czuje a jutro musze byc w pelni sprawny. Co polecacie? Od razu mowie ze do lekarza nie pojde.
Najbardziej mi chodzi o to zeby nie sikac co chwile
Ja bym jednak polecał lekarza. Jeśli dzisiaj dopiero Cię to złapało to możesz sobie odpuścić, ale jeśli po 3 dniach nie ustąpi to domowe metody wiele nie zdziałają.
Ubierz się w jakąś piżamkę, łyknij aspirynę i wypoć się ile wlezie. Metoda, która zawsze działa na mnie. Max 3 razy ta metoda i jestem nówka. Zwłaszcza na noc.
Katar leczony trwa tydzień a nieleczony 7 dni. Trza przemęczyć.
Edit: A jak sikasz co chwilę, to może za dużo Ice Tea?
Ja polecam Cirrus na katar, bardzo mi pomaga. Ale na pęcherz to ci nie pomoze...
Cirrus to lek antyalergiczny, zawierajacy m.in. pseudoefedryne, ktorej dzialanie obkurcza naczynia krwionosne i w efekcie zmniejsza obrzek sluzowki w nosie. Kiedys bylo na recepte, teraz kazdy sie moze szprycowac, ale polecam tego jako leku na zwykly katar.
[3] wlasnie nie pije nic zimnego, same gorące herbaty. Ważne zeby tylko jutro byc w stanie jako tako, a potem to juz moge sie rozlozyc
Ubierz się w jakąś piżamkę, łyknij aspirynę i wypoć się ile wlezie. Metoda, która zawsze działa na mnie. Max 3 razy ta metoda i jestem nówka. Zwłaszcza na noc.
Również polecam.
BTW:
<---- Do lekarza z przeziębieniem
Dycu -> Ja się staram trzymać zasady "3 dni". Jak mi nie przechodzi po 3 dniach a nie mam gorączki +39, to dopiero wtedy mogę iść do lekarza.
spoiler start
Chociaż na dzień dzisiejszy taka rada to chyba lekka hipokryzja. Nerka mnie szarpie od 4 dni a lekarzu nawet jeszcze nie myślałem.
To nie przeziębienie. To toczeń.
dobra wypilem herbate z miodem i wanilią firmy savanah rooibos zakupionej w biedronce po 7 zł i jest troche lepiej