Witam. Chcialbym sie przeniesc z Heyah do Play, ale chce zachowac swoj numer. Nigdy nie przenosilem numeru do innego operatora i zanim pojde do salonu Play, to chcialbym sie dowiedziec mniej wiecej wyglada i co jest potrzebne, ile sie czeka, czy wogule mozna numer przeniesc itd.
Nie mam w Heyah zadnego abonamentu, tylko doladowuje konto jak koncza sie srodki. W Play tez chcialbym miec podobnie, bo nie potrzebuje abonamentu.
Coraz wiecej znajomych ma Play i chce sie przeniesc, bo dzwonienie do tej sieci jest za drogie z Heyah.
Idziesz do salonu i mowisz, ze chcesz sie przeniesc... To wszystko. Musisz miec tylko zarejestrowany numer.
Krok 1. Idziesz do salonu T-Mobile i walisz tekstem: Będę się przenosił do innej sieci, chciałem zarejestrować swój numer. Podajesz dane, wypełniasz papierki. Wychodzisz.
Krok 2. Idziesz do salonu Play i walisz tekstem: Chcę przejść do was, mam pre-paida, numer zarejestrowałem u starego operatora, co mi oferujecie? Wypełniasz papierki, odbierasz kartę sim, wychodzisz.
Krok 3. Jak karta Heyah przestanie działać, wkładasz kartę Play. Tyle.
Czas? Przy pre-paidach pewnie dosyć szybko to będzie. Koszty? Żadne.
Korekta jeżeli chodzi o krok 1. - w salonie T-Mobile tego nie załatwisz. Tutaj masz jak można załatwić rejestrację numeru:
http://www.heyah.pl/pomoc/rejestracja-karty-sim
A czemu nie? Przecież Heyah należy do T-Mobile i swoich salonów chyba nie ma. Wydaje mi się, że to załatwi aczkolwiek jeśli można przez sieć, to jest to dużo lepsza i wygodniejsza opcja.
Ok dzieki. Przejde sie najwyzej do salonu T-Mobile i dowiem sie czy mozna u nich zalatwic rejestracje numeru. Jeszcze tylko jedno pytanko. Czy nie bedzie zadnych problemow? Dzisiaj czytalem w jakims w starym watku w necie, ze jeden gosc zarejestrowal numer, poszedl do Play i niby wszystko mialo pojsc gladko, a okazalo sie ze podobno Heyah sie nie zgadza na przeniesienie numeru, bo jak to okreslil ma ''fajny'' numer. Nie wiem jak ta historia sie ostatecznie skonczyla, ale mi obecnym numerze zalezy i chce jednak go zachowac.
W Heyah jestem prawie od poczatku ale czas juz na zmiane, poniewaz 80 groszy do Play to zdecydowanie za drogo.
kjx --> W sobotę przenosiłem gościowi numer z Heyah do Plusa. Musiał rejestrować numer wysyłając pocztą formularz, bo w salonie T-Mobile powiedzieli mu że się tym nie zajmują, że numer T-mobile mogą mu zarejestrować, ale Heyah nie obsługują.
Chriso --> operator nie może odmówić przeniesienia z takiego powodu że nie chce oddać fajnego numeru, nie ma zwyczajnie takiego prawa. Klient może sobie przenosić numery jak mu się tylko podoba i operatorzy nie mają w tej sprawie nic do gadania, a z odmową można się spotkać tylko z przyczyn technicznych, np. jeżeli dane osobowe z wniosku o przeniesienie nie zgadzają się z zapisanymi u operatora, lub jeżeli klient zalega z płatnościami itp.
grish_em_all,
to fajnie w tym TM jest. Sprzedawać pewnie Heje sprzedają, ale w razie problemów / rezygnacji umywają rączki. Albo może trafił na lenia w salonie :)
Szukam informacji na temat przenoszenia numerów stacjonarnych, jak to wygląda w praktyce? Chce przejść ze stacjonarnym do NOMu, bo mają lepszą ofertę niż Aster (tutaj dosyć drogo) a i tak mało korzystam ze stacjonarki. Czy za przenoszenie bedę musiał dodatkowo zapłacić?