Witajcie!
Szykuję się do kupienia nowego laptopa, ale lata w których znałem się na sprzętach są daleko za mną, a wiem że GOL to najlepsze miejsce na tego pytania, dlatego będę wdzięczny za jakąkolwiek pomoc we wskazaniu odpowiedniego, bezawaryjnego modelu.
Poszukuję czegoś, co będzie spełniać poniższe wymagania:
Cena: max. 3500 zł
Procesor: i7 czterordzeniowy
Karta grafiki: koniecznie nVidia
RAM: min. 8 GB
System: Win7 lub bez (wtedy max do 3300 zł)
Przekątna ekranu: 15,6 cala
+klawiatura numeryczna
Atutem byłby dysk SSD, ale nie jest to konieczność, gdyż z tego co widzę większość takich laptopów ma powsadzane Radeony, a wiem że w tej cenie może być ciężko. Istotne byłoby również, aby nad kursorami prawo i lewo była pusta przestrzeń, pomagająca w orientacji po klawiaturze bez patrzenia. Żadnych innych udziwnień w rodzaju czytników linii papilarnych itp. nie musi być.
Przeszukiwałem parę sklepów internetowych, ale poza poniższym (który ma przestrzeń nad klawiszami zupełnie niepotrzebnie zajętą przycikami PageUp Page Down) nic spełniającego wymagania nie znalazłem, dlatego będę bardzo wdzięczny za wskazówki.
Pozdrawiam :)
Za tą kwotę to maga shit znalazłeś :D
Może coś takiego :
http://www.x-kom.pl/p/203283-notebook-laptop-15-6-asus-r510jk-dm009h-i7-4710hq-4gb-750-dvd-win8-gtx850.html#
jest Full HD, znacznie lepsza karta graficzna, szybszy dysk, no i również troszkę lepsze wykonanie. Jak coś to za 100 zł więcej jest też wersja z win8.
Pozdro :D
Problem jest w systemie - chciałbym coś z Windowsem 7, 8 odpada kategorycznie.
Wow, nie spodziewałem się braku odpowiedzi, co to się z tym GOLem porobiło o.O
Bardzo proszę o pomoc, gdyż czas na decyzję mi się nieubłaganie kurczy :(
UP^^
Up ^^
Tu jest niewiele osób które interesują się rynkiem laptopów - najszybciej odpowiedź dotyczącą twojego pytania dostaniesz na notebookcheck.pl