Proszę o pomoc - Livebox z telewizją

Forum Rozmawiamy
Odpowiedz
27.07.2011 10:47
12jonasz
1
odpowiedz
12jonasz
64
Monster

Proszę o pomoc - Livebox z telewizją

Witam, mam problem. Od kilku miesięcy jestem posiadaczem Liveboxa i od niedawna mam trudności z pogodzeniem serfowania po internecie i oglądania telewizji.

Mianowicie, komputer z liveboxem mam podłączony przez port czerwony kablem ethernet (mam Liveboxa 1.0), a telewizję przez żółty. Internet wtedy działa świetnie, ale za to przy każdym wyłączeniu i włączeniu telewizji wyświetla się komunikat "Modem livebox nie jest podłączony do dekodera" i na przodzie dekodera miga lampka (pomarańczowa, miga wolno).

Jeśli zamienię kable i kabel z dekodera podłączę do czerwonego, a z internetu do żółtego, telewizja działa w 100%, ale nie mam internetu. Czy ktoś miał coś takiego, proszę o pomoc.

Dodam jeszcze, że tu: 192.168.1.1 mam ustawione TV przez ADSL na wyłączony, próbowałem włączać, nic nie dało. Kabel dobry, sprawdzałem go.

Forum Forum Rozmawiamy
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl