Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Proszę o pomoc - Dark Souls II

03.01.2015 19:19
1
zanonimizowany555671
5
Junior

Proszę o pomoc - Dark Souls II

Cześć!
Bardzo proszęo pomoc. Kupiłem na Steam "Dark Souls II" na PC. Wszystko ładnie się zainstalowało, ale w grze, w samouczku i nie tylko, zamiast klawiszy klawiatury wyświetla klawisze XBOX.
Co mogę zrobić, aby to zmienić?
Nigdzie w ustawieniach nie znalazłem żadnej opcji, która mogłaby to naprawić.

Z góry dzięki za pomoc.

03.01.2015 19:30
kęsik
👍
2
odpowiedz
kęsik
160
Legend

Nic nie zrobisz, taki port.

03.01.2015 22:37
JaspeR90k
3
odpowiedz
JaspeR90k
58
ONE MAN ARMY

Zby$--> Nie słuchaj głupot, bo ten problem został rozwiązany już trzy dni po premierze PC-towej wersji gry. A mianowicie musisz skorzystać z tego linka http://www.nexusmods.com/darksouls2/mods/30/?tab=1&navtag=http%3A%2F%2Fwww.nexusmods.com%2Fdarksouls2%2Fajax%2Fmoddescription%2F%3Fid%3D30%26preview%3D&pUp=1 pobrać mod (nawet nie musisz tworzyć tam konta bo pliki poniżej 2 mb można ściągać bez niego) i zainstalować go według instrukcji umieszczonej na tej samej stronie. Sam z niego korzystałem i wszystko było OK.

03.01.2015 23:11
kzwwdo
4
odpowiedz
kzwwdo
75
Generał

Albo kupujesz padzik do X360 i grasz jak wszyscy.

03.01.2015 23:13
JaspeR90k
5
odpowiedz
JaspeR90k
58
ONE MAN ARMY

A niby po co męczyć się z padem i wydawać niepotrzebnie pieniądze skoro problem można rozwiązać w ciągu pięciu minut?

04.01.2015 12:35
6
odpowiedz
Cyniczny Rewolwerowiec
117
Senator

A niby po co męczyć się z padem i wydawać niepotrzebnie pieniądze

Bo pad jest o wiele bardziej precyzyjny i wygodny?

04.01.2015 15:25
JaspeR90k
😁
7
odpowiedz
JaspeR90k
58
ONE MAN ARMY

"Bo pad jest o wiele bardziej precyzyjny..." Właśnie ze śmiechu turlam się po podłodze i nie jestem w stanie się podnieść

04.01.2015 16:38
8
odpowiedz
Cyniczny Rewolwerowiec
117
Senator

Jak juz sie skonczysz turlac to powiedz mi jaka precyzje poruszania postacia zapewnia WSAD na klawiaturze? 8 zero-jedynkowych kierunkow i stanie albo pelny bieg bez wartosci posrednich?

Niech zgadne, kolega z PC Master Race ktory nie ma pojecia o padzie i przewadze dwoch analogow nad klawiatura?

04.01.2015 16:56
JaspeR90k
9
odpowiedz
JaspeR90k
58
ONE MAN ARMY

"Niech zgadnę, kolega z PC Master Race ktory nie ma pojecia o padzie i przewadze dwóch analogów nad klawiatura?" Och przepraszam Cię najmocniej konsolowy szlachcicu że podważyłem twoją "jedyną słuszną ideologię" zapewniam Cię że więcej się to nie powtórzy. "przewadze dwoch analogow nad klawiatura" LOL czyli według Ciebie w Dark Souls II gra się tylko na klawiaturze? "Jak juz sie skonczysz turlac to powiedz mi jaka precyzje poruszania postacia zapewnia WSAD na klawiaturze" tak jak w każdej innej grze nie zależnie od gatunku, całą grę ukończyłem bez najmniejszych problemów, nie musząc nawet bawić się z poziomem czułości myszki tak jak to miało miejsce w przypadku pierwszej części Dark Souls.

04.01.2015 16:59
Bezi2598
10
odpowiedz
Bezi2598
152
Legend

Obaj jesteście w błędzie. Lewy analog jest precyzyjniejszy od WSAD, ale prawy analog na pewno nie jest precyzyjniejszy od myszy.

04.01.2015 17:13
11
odpowiedz
Cyniczny Rewolwerowiec
117
Senator

@Bezi
Zgadza sie, mysz jest bardziej precyzyjna, tylko co oblugujesz mysza w Dark Souls? Kamere. Co obslugujesz zero-jedynkowymi klawiszami? Poruszanie sie. Gdzie precyzja jest wazniejsza?

@JaspeR
To jak ty grasz w gry mam gleboko w dupie, graj sobie jak chcesz. Tylko nie pieprz glupot ze klawiatura jest bardziej precyzyjna niz pad z analogiem.

04.01.2015 17:24
JaspeR90k
12
odpowiedz
JaspeR90k
58
ONE MAN ARMY

Cyniczny Rewolwerowiec--> Z twojej poprzedniej wypowiedzi jasno wynika że to pad jest bardziej precyzyjny od myszy co jest kompletną bzdurą. Co do sterowania samą postacią za pomocą WASD to prawda że analog jest bardziej precyzyjny bo można "regulować" tempo chodu postaci, ale nic po za tym, więc dla mnie to zestaw M+K ze względu na mysz zapewnia większy komfort zabawy.

04.01.2015 17:37
13
odpowiedz
Cyniczny Rewolwerowiec
117
Senator

Napisalem ze pad jest bardziej precyzyjny (w domysle w Dark Souls), nie pisalem nic o myszy.
To raz. Dwa, ze analog to nie tylko tempo biegu, ale takze precyjza kierunku poruszania ktora w takiej grze jest krytyczna. Na klawiaturze masz 8 kierunkow, analog pelne 360 stopni precyzji dzieki czemu mozesz wkonywac o wiele bardziej precyzyjne uniki. I trzy - mysz w Dark Souls steruje jedynie kamera i jej precycja zwyczajnie sie marnuje, poza moze celowaniem z luku.

04.01.2015 17:54
JaspeR90k
14
odpowiedz
JaspeR90k
58
ONE MAN ARMY

"mysz w Dark Souls steruje jedynie kamera i jej precycja zwyczajnie sie marnuje, poza moze celowaniem z luku"
A ciosy, bloki, oznaczanie przeciwników, przekładanie broni w dwie lub jedną rękę i jeszcze kilka kluczowych opcji wykonuje się magiczną różdżka a nie urządzeniem obsługiwanym jedną dłonią...

04.01.2015 18:14
15
odpowiedz
zanonimizowany283992
211
Legend

Ale o czym tu właściwie jest ta zacięta dyskusja?

Niech mi ktoś powie że pad jest bardziej precyzyjny w CS:GO czy Battlefieldzie 4, to się mu zaśmieję w twarz.

Ale to nie Counter-Strike, tylko Dark Souls - gra w której trzymanie odpowiedniego dystansu do przeciwnika (szczególnie w top PVP) jest sprawą absolutnie kluczową - tutaj nie wali się flick shotów snajperką tylko tańczy wokół wroga. Zerojedynkowy charakter klawiatury jest wyraźnie z tyłu, a prezycja myszy jest absolutnie niwelowana bo i tak gra się z lock-onem 3/4 czasu, a łuk to dodatek którego używa się raz na kilka minut.

Pad umożliwia dokładniejsze flankowanie, dokładniejsze trzymanie adekwatnego dystansu do wroga i dokładniejszy kierunek dodge = jest precyzyjniejszy.

04.01.2015 18:41
kzwwdo
16
odpowiedz
kzwwdo
75
Generał

No widzę ładny shitstorm mój post rozpoczął.

edit:
nvm, pomyliłem z dsk 1

04.01.2015 19:29
JaspeR90k
17
odpowiedz
JaspeR90k
58
ONE MAN ARMY

Amadeusz-->"Pad umożliwia dokładniejsze flankowanie, dokładniejsze trzymanie adekwatnego dystansu do wroga i dokładniejszy kierunek dodge = jest precyzyjniejszy" A to ciekawe bo grając zarówno na padzie od X360 i k+m jakoś nie zauważyłem tak kolosalnej różnicy jak sam to opisałeś. Chyba raz jeszcze zainstaluje Dark Souls II i ponownie przyjże się temu tematowi.

04.01.2015 19:36
18
odpowiedz
Cyniczny Rewolwerowiec
117
Senator

A ciosy, bloki, oznaczanie przeciwników, przekładanie broni w dwie lub jedną rękę i jeszcze kilka kluczowych opcji wykonuje się magiczną różdżka a nie urządzeniem obsługiwanym jedną dłonią...

Wut? Przecież to się wykonuje przyciskami, a te na myszy nie różnią się niczym od tych z pada... Co więcej ułożenie tych przycisków na padzie jest wygodniejsze niż na myszce.

Jeszcze raz - Dark Souls to nie jest FPS. Precyzja myszki jest absolutnie nieużywana, a najważniejszy element jakim jest poruszanie się postaci jest wykonywany za pomocą nieprecyzyjnej klawiatury.

04.01.2015 20:20
JaspeR90k
19
odpowiedz
JaspeR90k
58
ONE MAN ARMY

"Wut? Przecież to się wykonuje przyciskami" A przecież kilkanaście minut temu twierdziłeś że myszka w Dark Souls II służy tylko do obsługi kamery...
"Co więcej ułożenie tych przycisków na padzie jest wygodniejsze niż na myszce" Kwestia gustu i przyzwyczajenia.

04.01.2015 20:27
20
odpowiedz
Cyniczny Rewolwerowiec
117
Senator

PRECYZJA myszki służy do obsługi kamery, przyciski są wszędzie takie same...
Wiesz, wygląda na to że wiesz że palnąłeś głupotę ale zamiast przyznać się do błędu próbujesz odwrócić kota ogonem. Sorry, nie uda ci się.

04.01.2015 22:24
JaspeR90k
21
odpowiedz
JaspeR90k
58
ONE MAN ARMY

"PRECYZJA myszki służy do obsługi kamery, przyciski są wszędzie takie same..." WOW no co ty naprawdę normalnie szok nie wiedziałem o tym...LOL
To nie ja gubię się w tym co piszę tylko ty sam, no ale cóż tonący brzytwy się chwyta i za wszelką cenę będzie chciał postawić na swoim. To Ci się niestety ze mną nie uda spróbuj szczęścia gdzie indziej.

04.01.2015 23:11
😊
22
odpowiedz
Cyniczny Rewolwerowiec
117
Senator

A potem się dziwić że "PC Master Race" to synonim głupoty.

04.01.2015 23:16
JaspeR90k
23
odpowiedz
JaspeR90k
58
ONE MAN ARMY

"A potem się dziwić że "PC Master Race" to synonim głupoty" Przecież już wcześniej dobitnie udowodniłeś swoją zaściankowość wiec po co bardziej się pogrążać?

04.01.2015 23:25
😁
24
odpowiedz
Cyniczny Rewolwerowiec
117
Senator

Forum: Proszę o pomoc - Dark Souls II