Witam, piszę pracę maturalną i wypełnienie podanej ankiety było by dla mnie bardzo pomocne, to tylko 8 pytań.
Z góry dziękuję.
--> http://www.ankietka.pl/ankieta/80437/komunikacja-w-internecie.html
edit:
weneckie sidła --> zmienione, dzięki ;)
+1
I zmień kategorię, bo zaraz Narmo albo wysiak będzie z p... strzelał :D
Wypełniona
Dziękujemy za wypełnienie ankiety
Ależ nie ma za co.
5 . Czy podczas korzystania z poczty elektronicznej / komunikatora internetowego przestrzega Pan/Pani zasad ortografii (używanie Polskich znaków, zaczynanie zdania z dużej litery itp.)? *
Moim zdaniem należałoby rozdzielić to pytanie na dwa różne, ponieważ nie wiem, jak odpowiedzieć. Korzystając z komunikatorów nie używam polskich znaków, natomiast pisząc maile już tak.
Dziękujemy za wypełnienie ankiety.
+1
+1
Ok, ankieta wypełniona. Swoją drogą proponuję rozdzielić pytania na ortografię - jedno, czy używam polskich znaków, a drugie czy przestrzegam zasad ortografii (np. zamiast pisać "uwarzam" piszę "uwazam").
proszę ;) Powodzenia na maturze
+1
Podobny temat pracy maturalnej miałem.
Skupiłem się jednak bardziej na leecie, emotkach i JęZyKó PoKeMoNóFf, niż na ortografii.
Zacznijmy od tego, że temat był poza ich zasięgiem wiedzy :>, więc jedyne ich pytania to:
A dlaczego taka książka? Jaki to ma skutek na młodych użytkowników i czy może się to poprawić, etc.
Jeśli trafisz na kogoś kto w tym siedzi, to się pomęczysz.
Ale pewnie dostaniesz jakieś babki od całej maści literatury i języków, ale internet to dla nich czarna magia.
+1
Wypełniona
+1
Trochę rozjebałem się na pierwszym pytaniu, bo mam 18lat. Lepiej gdyby były przedziały wiekowe, typu do 12lat, 12-16, 16-18, 18-20, ponad 20. Wtedy i wyniki ankiety byłyby dokładniejsze. Co do reszty, musiałyby być odpowiedzi czasami. Czy zależy. Bo ktoś może pisać nie gramatycznie, ale da się to czytać, a inny to jak wklepie tekscik bez znaków polskich, bez przecinków czy kropek i co najważniejsze bez podzielenia tekstu na części (tak zwany wall of text) to mnie denerwuje..w innym wypadkach mam w dupie, że ktoś napisał ruża, czy z kąt,
+1
+1
ale muszę trochę ponarzekać
przykładowo
Czy podczas korzystania z for dyskusyjnych używa Pan/Pani Polskich znaków?
Tak
Nie
A gdzie odpowiedzi pośrednie?
Twoja ankieta w sumie nie różni się do sondy (i jej wiarygodności) typu
Na jaką partię będzie pan głosował
a)PO
b)PIS
THE END
Rozumiem że upraszczasz sobie robotę na maturę, no ale litości :D
wiele osób np. nie używa polskich znaków bo ich nie ma, np gdy ja piszę z pracy to nie mam polskiej czcionki, ani nawet możliwości jej zainstalowania :D