Prośba o wycenę gier.
Powoli przymierzam się do sprzedaży mojej kolekcji gier. Powód? Granie nie cieszy mnie tak jak dawniej. Oto lista gier:
Stranglehold (Biedronka Ediszyn)
Fahrenheit (exk)
W40k Dawn of War (Exk)
W40k Dark Crusade (exk)
Sid Mayer's Pirates (KK)
Mini Ninjas (pr)
Toca Race Driver 3 (metalowy box)
Toca Race Driver 2 (exk)
STALKER (płyta z edycji kolekcjonerskiej + elementy Edycji Kolekcjonerski mapa Zony, przewodnik, instrukcja, podpis prezesa CD Projekt)
Silent Hunter V (pr)
FEAR Perseus Mandate (Ts)
Lost Zagubieni (pr)
Company of Heroes (ts)
Condemned (ts)
Timeshift (Ts)
Test Drive Unlimited (Ts)
Rainbow Six Vegas (cienkie pudełko typu DVD box, brak instrukcji, uboga edycja za 10zł)
Frontlines Fuel of War (PK)
Prey (pr.)
Wiedźmin Edycja Rozszerzona (stan tekturowego pudełka 2/5)
Lost Planet Colonies (pr.)
Pure (pr.)
Just Cause (pr.)
Oblivion (ss)
Sacred Złota Edycja (kk)
Saboteur (pr.)
Sins of Solar Empire (pr.)
Sacred 2 (pg)
Crysis Warhead (eac)
Whellman (pr.)
Bioshock (pkk)
Enemy Territory Quake Wars (pkk)
Batman Arkham Asylum (pg)
Battlefield Bad Company 2 (eac)
Football Manager 2009 (pr)
PES 2009 (pr)
Bioshock 2 (pr)
Dead Island (pr)
Alien vs Predator 2 (jewel case)
Planescape Torment (dziwne wydanie, małe na rzep, w środku 4 CD z grą)
Left 4 Dead 2 (pr)
Alone in the Dark (pr)
Legendary: The Box (pr)
The Guild 2: Antalogia (pk)
Penumbra: Czarna Plaga (pr, wydanie zawiera jeszcze Penumbra: Przebudzenie)
Do tego jeszcze konto Steam =>
Ile byłbym w stanie za to dostać? Chodzi mi o całość, nie chce mi się bawić w sprzedaż osobno.
Hurtem to może dwie, trzy stówki zgarniesz przy dobrym wietrze, jak komuś zwisa, że to głównie reedycje. Wystaw to od złotówki najlepiej.
To co że gra cie nie cieszy, ważne że gierki się ładnie na półeczce prezentują ;)
Lepszy jest ładny wystrój pokoju niż w 200 zł w kieszeni
U.V.-> dzięki za odpowiedź, zastanowię się jeszcze nad wystawianiem osobno, może dałoby wtedy rady 400zł wziąć (na takiej kwocie by mi najbardziej zależało).
Jeśli chcesz na tym zarobić to tylko osobno - sprzedawanie całej paczki działa tak, że nikt nie doceni wartości poszczególnych tytułów, o ile takowe jakąkolwiek mają. Sam leniwie przeleciałem okiem przez tę listę i zatrzymałem się jedynie na BioShocku 2 i AvP2. Problem polega na tym, że ten pierwszy ma już wykorzystany klucz GfWL, a drugi to tylko jewel case - za dwa piwa może bym wziął. Za to zwróciłem uwagę na to, że masa tu reedycji, a te dla mnie nawet dwóch piw nie są warte ;)
Powybieraj smaczniejsze kąski i spróbuj wystawić na próbę kilka z nich, popatrz w jakich cenach chodzą na Allegro. Reedycje puściłbym od złotówki paczkami, ale mniejszymi, np. tylko gry od jednego dystrybutora.
Na kokosy tak czy siak nie licz. Nasi rodacy rzadko potrafią docenić to, że na aukcji wystawia się coś wartościowego. Pokutuje stwierdzenie, że im gra starsza, tym powinna być tańsza. :D
4 stówki to Ci będzie trudno wyciągnąć, no ale próbuj. Może się uda.
@up
Ok. Dzięki za rady, chyba zrobię tak jak piszesz, pogrupuję gry w "paczki", i tak będę sprzedawał.
Temat do zamknięcia.
Od dawna się przymierzam do kupna Bioshocka 2 więc może byś mi go opchnął...
Tylko jak to jest z tym kluczem GfWL ? Z tego co kojarzę to np. przy GTA IV dało się to dezaktywować przy odinstalowywaniu gry...pewnie się mylę...
A jeśli się nie da dezaktywować to jeśli bym kupił to mogę normalnie grać?