Witam,
Nie do końca wiem jak zacząć, żeby nie mieć wrażenia, że tłumaczę od końca próbując zahaczyć o początek, więc postaram się rzec krótko a potem ewentualnie rozdrabniać się w konkretnym kierunku:
Potrzebuję stworzyć 3-6 kategorii na wszystkie potwory, które występują w grach wiedźmin. Najlepiej by było, gdyby kategorie były stworzone tak, aby dana kreatura mogła pasować wyłącznie do jednej kategorii. Oczywistym jest dla mnie, że znajdę więcej ludzi lepiej zaznajomionych w temacie niż ja, więc zaczynam moją "przygodę" z szukaniem porady od starych, dobrych GOLasów.
Z miejsca mówię, że miałem problemy z kategorią, ale skoro listę potworów biorę z gier, to chyba nikt się nie obrazi za kategorię.
I byłbym bardzo wdzięczny, gdyby udało wam się zachować kulturę wypowiedzi. O ile rozumiem, że jakieś pytania mogą nurtować i zadane być muszą, to jeśli chcecie napisać coś wybitnie głupiego - nie trzeba, serio.
Edit:
Aaaaaaah. I zapomniałem o części drugiej.
Czy jeśli chciałbym stworzyć listę potworów występujących w grze to czy Wiedźmin powinien się pojawić pomiędzy nimi?
o Pati ;))
Pod względem podziału na broń :
wrażliwe na żelazo
wrażliwe na srebro
podział na coś tam ;)
humanoidy
bestie
eteryczne
zwierzęta
a wiedzmiaki tak łase na wdzięki niewiast to ciągle ciut ulepszeni ludzie :)
O jak ja Cie człowieku dawno nie widziałem :) Dobrze wiedzieć, że żyjesz w ogóle ;)
Dzięki za radę wkład ;)
Najlepiej je chyba podzielić na :
-Trupojady
-Wampiry
-Upiory
-Insektoidy
-Bagienne Monstra
Nie wiem tylko czym są trolle, żywiołaki i gargulce :)