Wszyscy na swych stronach piszą jaki fajny to program i że korzysta z jakiś kart ale nikt nie podaje skąd je sciągać. W programie też nie widzę takiej opcji. Gdy wciskam swój profil to wyskakuje mi : GRATULACJĘ ! Ukończyłeś naukę na dziś.
Na tym polega ta nauka tym programem ?
Anki jest programem do nauki słówek wszelakich, a nie programem do nauki angielskiego. Żeby uczyć się słówek, musisz je mieć. Jeśli nie masz nic, to niczego się na nauczysz. Ja swoje karty wolałem budować od podstaw, dzięki czemu kontrolowałem przypływ nowych słówek, tylko że ja się uczyłem norweskiego, a nie angielskiego. Całe pliki ze słówkami na pewno da się ściągnąć, bo kiedyś sprawdzałem z ciekawości, poszukaj w necie.
Gdzies jest opcja "shared decks". Sa tam dobre decki do nauki chinskich znakow i japonskich slowek skopiowane ze strony smart.fm
Sam mam circa 10 talii do nauki chinskiego, w sumie 12 GB, tysiace nagran audio, masa obrazkow, na wypasie ;p mnostwo czasu mnie to kosztowalo.
Jak sam chcesz robic decki, to do zgrywania plikow dzwiekowy polecam program Freecorder, ale starsza wersje, bo w nowej to zwalili.
A zna ktoś i czy w ogóle jest program do nauki 1000 słówek? Tak jak tu opisują ten serwis - http://angielski-online.eu/nauka-slowek-angielskich-online/ tylko, że to jest online i w dodatku płatne, a ja szukam do ściągnięcia coś tego typu i darmowe oczywiście :D?? help