Znajomy ma problem z komputerami. Na laptopie miał zainstalowanego Kaspersky i mówił mi, że któregoś dnia coś mu się tam waliło i zainstalował Nortona. Od tamtego czasu system mu zwolnił i nie mógł normalnie pracować na nim. Odinstalowałem mu nortona - wszystko poszło ładnie pięknie. Przy próbie odinstalowania Kaspersky - komputer się zawiesza. Próbowałem przez panel sterowania, menu start oraz ccleanerem. Ktoś ma jakiś pomysł jak się tego pozbyć ponieważ znajomy chce kupić licencje na jakiegoś antywira i nie chce żeby się to gryzło.
Drugi problem tym razem ze stacjonarnym. Komputer któregoś pięknego dnia podczas uruchamiania pokazał napisy po włączeniu itd ale gry przyszło do uruchamiania samego systemu to monitor się wyłączył i zaczęła mrugać dioda od monitora. Przeczytałem na jednym z forów - odinstalować sterowniki przez tryb awaryjny - pomogło. Komputer bez sterowników uruchomił się normalnie. Niestety po instalacji najnowszych sterowników ze strony nvidi - problem się powtórzył. Ktoś ma jakiś pomysł? Wadliwa wersja sterów, spróbować czegoś starszego czy walnięta karta graficzna? Karta to NVIDIA GeForce GT 430.