Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: [Problem]stop klatki w grach - zawieszanie się obrazu

01.10.2013 12:50
1
gango
2
Junior

[Problem]stop klatki w grach - zawieszanie się obrazu

Witam mam od około 2 tygodni problem z grami a mianowicie, Od pewnego czasu niektóre gry zacinają się w różny sposób:

-League of Legends (Gra się zacina, ale dźwięk działa, gdy rozmawiam z kolegami słyszę ich na Skype i mogę z nimi rozmawiać, zwykle problem ustępuje po 10-30 sec, detale gry nie maja znaczenia zawsze tak samo)

-Trackmania Nations Forever oraz Wheelman (zacina się co kilkanaście minut po zminimalizowaniu gra wraca do normy)

-Euro Truck 2 (Zacina się obraz, ale dźwięk dalej działa oraz mogę dalej sterować tirem, pomaga tylko restart kompa)

-Lego LOTR (Gra się zacina oraz wyłącza na dole ekranu widnieje informacja sterownik graficzny[...] napotkał problem ale odzyskał sprawność)

Podałem najczęstsze problemy i najbardziej denerwujące, nie wiem co z tym zrobić proszę o pomoc. Dodam jeszcze że gry takie jak:
-COD MW3
-BF3
-Zoo tycon 2
-Roller coaster 3 złota edycja
-Dawn of War 1 i 2
-Company of Heroes 1 i 2
-Saint Row 4
I wiele innych gier działa bez problemów.

Problem zaczął się pojawiać po przejściu na win 8 pro z win xp wcześniej w wymienione wyżej gry grałem i nie było problemu a do tego dokupiłem 2 gb ram więc powinno być lepiej.

Mój sprzęt:

Procesor: Intel Core 2 Duo CPU E8500 3.16GHz
Ram: 4GB
Karta graficzna: NVIDIA GeForce GTS 450
Zasilacz: NeoTEC Magnus G11-600W Bulk
System: Windows 8

PS: Jeśli umieściłem temat w złym miejscu przepraszam.

Forum: [Problem]stop klatki w grach - zawieszanie się obrazu