Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Problem ze sterownikami AMD Catalyst

28.07.2012 17:13
😊
1
Frygo
4
Junior

Problem ze sterownikami AMD Catalyst

Witam mam karte graficzną XFX HD6870 i instaluje sterowniki do niej wszystko ładnie pięknie aż to chwili kiedy chce odpalić jedną z nowszych gier ! w niektórych grach trzeba nowych sterowników to jak się zabieram do ściągania nowych czyli aktualizacja ze strony producenta. Instaluje i główny problem to :

1. Przy otwarciu komputera za każdym razem ekran jest pomniejszony a po 3 minutach jest już normalny (jest to trochę irytujące. i ten sterownik AMD catalyst Control Center nie otwiera się od razu.

Proszę o pomoc :)

28.07.2012 18:27
domin12
2
odpowiedz
domin12
101
Run

przed instalacją nowych sterowników wypadałoby pozbyć się poprzednich sterowników kompletnie z PC i dopiero wtedy instalować najnowsze sterowniki.

otwarciu = włączeniu ?

wejdź w uruchom lub win+r i wpisz msconfig i w zakładce uruchamianie zobacz czy masz zaznaczone to by uruchamiało się automatycznie przy starcie systemu.

28.07.2012 20:01
3
odpowiedz
McTire
59
Generał

Ja zawsze jak odinstaluję sterowniki karty to czyszczę jeszcze pozostałości po nich w trybie awaryjnym programem Driver Cleaner i jak dotąd nie miałem żadnych problemów po instalacji nowych sterowników. Sugerowałbym Ci zrobić tak samo. Instalacja nowych sterów bez usunięcia starych to najgorsze co możesz zrobić.

28.07.2012 21:13
4
odpowiedz
Frygo
4
Junior

ok chłopaki zobacze co da się zrobić :)

28.07.2012 21:22
5
odpowiedz
Frygo
4
Junior

eh nic z tego zrobiłem format i dalej ten sam problem. po zainstalowaniu nowych sterowników AMD catalyst włącza się z 3 minutowym opóźnieniem i ekran jest po tych 3 minutach dopiero odpowiedni

Forum: Problem ze sterownikami AMD Catalyst