No więc wyskakuje mi ten błąd. Próbowałem wszystkich sposobów z internetu.
Windows 7 zaktualizowany, Java ponownie zainstalowana.
Miał ktoś podobny problem?
Dodam jeszcze, że postanowiłem ponownie zainstalować steam, gdyż Team Fortess nie chciało mi się odpalić...
Jak czytam takie porady to nóż w kieszeni sam się otwiera. Może niech komputer kupi nowy??
[3]
wbrew pozorom to nie taka zła porada - w większości sytuacji przeinstalowanie systemu trwa krócej niż zabawa w wyszukiwanie przyczyny problemu.
W tym przypadku nie ma sensu reinstalka - wystarczy użyć google - wynik znalazłem w 5sec z prostym rozwiązaniem.
To może podzielisz się linkiem? ;)
Komputera formatować nie zamierzam, już wolę bez steama się obejść.
Przeinstaluj Java.
Przeinstalowałem, nie pomogło.
up
Odinstaluj Javę a potem zainstaluj na nowo
Jest jeszcze pewne obejście problemu.
Jeśli ten komunikat pojawia się na samym końcu instalacji to wtedy zresetuj kompa. Brutalnie.
;)
up
Problem jest z Javą albo z installerem.
Ta moja "sztuczka" z resetem też nie zadziałała?
Próbujesz steama instalować? Ściągasz instalke z ich strony tak?
Poprzednie "steam.exe" wywaliłeś? Może zachowałeś stary folder. Wtedy wystarczy steam.exe uruchomic i on sobie poradzi.
W końcu!
Po całym miesiącu doszedłem w czym tkwił problem.
Dziś podczas instalacji Foobara na nowszą wersję, zmniejszyłem zabezpieczenia dla instalowania programów.
Zapaliła mi się lampka w głowie, a może by tak spróbować ze Steamem?
I udało się.
Zmniejszyłem zabezpieczenia do minimum i zainstalował się bez problemu.
Robiłem wszystko.
Aktualizowanie i ponownie instalowanie aktualizacji. Pisanie do supportu microsoftu, supportu steama, szukanie informacji w internecie. Nie znalazłem nic co by pomogło.
Problem leżał w tak błahym problemie jakim były zabezpieczenia systemu.
Dzięki wszystkim za rady.
tl;dr
Jak masz problem z zainstalowaniem Steama, lub jakiegokolwiek programu to zmniejsz zabezpieczenia systemu Windows.
PS: Uruchamianie jako administrator nic nie dawało, tak jestem administratorem systemu, ale to jest takie zabezpieczenie.