Mój model telefonu do Samsung Galaxy i9000.
Telefon naprawdę rewelacyjny, ale jest niestety jeden mankament - połączenie przez USB.
Przy laptopie ma 3 gniazda, do którego bym nie podłączył wyskakuje dymek "nie rozpoznano urządzenia USB" i przy dobrym wietrze po 20 podłączeniu wreszcie wykrywa telefon...
Wiecie co jest tego przyczyną i co zrobić aby bez niczego łączyć się z PC przez USB?
U mnie nie ma żadnych problemów z połączeniem USB. Masz sterowniki do niego zainstalowane? Jak nie to możesz zainstalować Kies i podłączyć telefon, sam dociągnie co potrzebuje.
I zmieniłeś w telefonie, żeby był ustawiony na pamięć masową? Standardowo jest właśnie, żeby łączył się przez Kies. Nie wiem czy ma to jakikolwiek związek.
Podbijam temat - mam wszystko poinstalowane, przed chwilą w końcu mi wykryło telefon, tylko że jest problem.
Pokazuje mi się dysk wymienny, ale pod nim znajduje się napis FAT32 - pewnie coś się musiało schrzanić, ponieważ wcześniej była tam informacja o wolnym miejscu na telefonie.
Nie znam sie na tym jakos specjalnie ale może na moim przykładzie.
Ja mam SOny Xperie X8 i tez po pdołaczeniu do kompa ni huhu, nie chciało chodzić.
pisało że nie mozna otworzyć dysku itd.
Dopiero w telefonie znalazlem opcje ktora zezwala na komunikcje z kompem czy cos w ten desen.
teraz po podlaczeniu wyswietla mi na fonie czy chce ladowac czy przegladac pliki. i dziala :)
Ralion --> próbowałem każdy sposób połączenia, żaden nie działa...
Ehh, wy też na samym początku użytkowania Galaxy mieliście takie problemy - to mi nie chce się podłączyć pod komputer, to mam coś z internetem, to z kartą SIM... Sam telefon bardzo dobry, ale od czasu kiedy stał się mój same problemy.