Cześć.
Jak w temacie. Przybliżę Wam mój problem. Na sam początek dodam, że mój komputer spełnia minimalne wymagania gry (sprzęt podam na końcu).
Niedawno kupiłem Siege, ściągnąłem i zapytanie co mnie zszokowało? Gra strasznie klatkuje. Na stronie z testami na poszczególnych kartach graficznych (diagram) zauważyłem, że gra powinna działać w ~30 fps'ach na bardzo wysokich, a obecnie gram na najniższych i co najdziwniejsze? Raz gram w ~60fps, a raz na poniżej 10-ciu. Jest to bardzo dziwne, ponieważ nigdy tak nie miałem, że gra miała takie zmiany nastroju, bo jeżeli komputer nie dawał rady to były małe fps'y a jeżeli dawał radę to były znacznie większe, a tu raz tak, a raz tak. Gram w rozdzielczości 1920x1080. Nie mam zainstalowanych tekstur 4k, czy jakoś tak. Przed wydaniem 170zł sprawdzałem wszystko, żebym się nie zawiódł, ale pomimo podanych wymagań gra działa koszmarnie, nie widziałem, ani jednego wątku z takim problemem jak ja mam pomimo tego, że szukałem.
Mój sprzęt:
Karta graficzna: Asus Radeon Hd7790 (sterowniki najnowsze)
Procesor: Intel Core I5 750 3.2 (dwa rdzenie, cztery wątki - czy jakoś tak, wybaczcie, nie znam się zbytnio)
RAM: 8GB
Inne podzespoły raczej mniej ważne, ale jakby coś mogę dopisać.
Proszę o pomoc, bo jednak gra swoje kosztuje, a nie chce, żeby zrobione pieniądze poszły w błoto.
Piszę ten wątek z telefonu, za ewentualne błędy przepraszam.
Pozdrawiam.