Witam. Otóż od dłuższego czasu zmagam się z pewnym problemem. Chodzi o to, że podczas uruchamiania nie zależnie jakiej gry (pobranej) online internet automatycznie się rozłącza. Windows 7. Tyle, że jak przeglądam fb, oglądam na youtube ew. pobieram pliki wszystko działa. Zasięg to 3/5 (dostateczny) i mam kompa jakieś 10m od routera. Mam dostęp poprzez jakieś USB podpięte z tyłu komputera. Jeżeli będzie trzeba coś podać to piszcie. Proszę o szybką pomoc.
Podaj jaki jest router, ale wydaje mi się że trochę słaby zasięg z routerem, zapewne strony i fb to wytrzymują ale jak się łączysz z grami to wtedy jest większe obciążenie i wtedy się komputer rozłącza z routerem. Jeśli nie masz opcji po kablu to spróbuj przybliżyć przynajmniej router albo jeśli jest słaby zasięg będzie trzeba kupić coś mocniejszego.
Mój router to: Sagemcom Fast 2704. Modem wifi adsl
Przybliżyć nie mam jak. A z kablem nie pójdzie.
I pytanie. Czy ma to może związek z tym gdzie mieszkam?
Tutaj raczej nie jest wina tego gdzie mieszkasz :) Napisz jeszcze jakie masz łącze na twoim necie, patrząc na router to radzę wymienić na cos lepszego, mam na myśli Router TP-LINK TL-WR941ND, możesz coś tańszego z 2 antenami ale ciężko powiedzieć jaki będzie sygnał, są też mocniejsze ale wiadomo że cena pójdzie w górę :> najlepiej jak byś miał możliwość sprawdzenia a później wymiany ewentualnie na lepszy, pozdro
Ale w jakim sensie łącze? Zielony w sprawach routera jestem. A co do nowszego kupiłbym, ale mieszkam na zadupiu i mam neta podłączonego kablem enternethable (jakoś tak) do telefonu stacjonarnego...