Witam. Piszę, ponieważ mam problem z pendrivem. Otóż wgrałem sobie na niego muzykę, lecz nie potrafię ustawić kolejności w jakiej mają być one odtwarzane gdy podłączam go (pendrive'a) do radia w samochodzie. Zauważyłem, że są one poustawiane alfabetycznie, więc zmieniłem nazwę jednej z piosenek dodając do jej początku literkę "a" żeby była odtwarzana jako pierwsza. Po podłączeniu pendrive'a do radia okazało się jednak, że jest ona na miejscu 57.
Jakieś sugestie?
To nie pendrive sortuje muzyke, tylko radio. Nie wiemy jakie masz radio, wiec tym bardziej nie zgadniemy w jaki sposob dobiera kolejnosc. Zapewne po tagach ID3.
winamp -> prawy klawisz na utworze -> wyswietl informacje o pliku
i tam zmieniaj :P
@wysiak
Niemożliwe, aby radio dobierało kolejność na podstawie ID3. Piosenki, które zgrywałem są to piosenki pochodzące od formatu MP4, które zmieniłem na MP3. Na innych urządzeniach (np. na moim telefonie) nie pojawia się tytuł, autor czy album utworu, po prostu sama nazwa.
Może ma je poustawiane według rozmiaru, lub daty powstania? Otaguj je najlepiej, to może pomóc.
@up
W jaki sposób?
A po co jakiś trial?
Tu ma darmowy i śmiem twierdzić, że lepszy.
http://www.dobreprogramy.pl/Mp3tag,Program,Windows,13220.html
Osobiście używam itunes, i sobie chwalę. Wszystko łatwe w obsłudze, łatwe dodawanie okładek, i od razu masz kolekcję gotową np. na ipoda, bądź do streamowania przez airplay