Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Problem z Originem

24.01.2016 17:42
1
zanonimizowany1148459
2
Legionista

Problem z Originem

Witam.
Ostatnio mam dziwny problem z Originem. Od pewnego czasu program nie chciał się włączyć, wyświetlał mi się napis: "PROGRAM ORIGIN ZOSTAŁ JUŻ URUCHOMIONY. Nie można uruchomić więcej niż jednego egzemplarza programu Origin. Upewnij się, że program Origin nie został uruchomiony na innym koncie użytkownika Windows." Nic nie mogłem z tym zrobić (innego konta Windows nie mam) więc postanowiłem że go odinstaluje i jeszcze raz ściągnę z Internetu. Gdy próbowałem to zrobić wyświetlił mi się błąd: Aby kontynuować, musisz zamknąć następujące aplikacje: Origin.exe". Aplikacji tej nie miałem włączonej (sprawdzałem nawet w Menedżerze zadań). Odinstalowałem więc wszystkie pliki z nadzieją, że to pomoże. Gdy ściągałem ponownie Origin pojawił mi się znowu napis :Aby kontynuować musisz zamknąć...". Mógłby mi ktoś pomóc? Z góry dziękuje za odpowiedzi i rady :)

24.01.2016 18:08
2
odpowiedz
zanonimizowany1132929
12
Generał

No to odinstaluj i komputer zresetuj.

24.01.2016 19:24
3
odpowiedz
zanonimizowany1148459
2
Legionista

Jak już pisałem, nie dałem rady odinstalować, ponieważ gdy akcja była w toku wyświetlił mi się napis "Aby kontynuować, musisz zamknąć następujące aplikacje: Origin.exe". Komputer też zresetowałem-nic nie dało

24.01.2016 19:30
nagytow
4
odpowiedz
1 odpowiedź
nagytow
146
Firestarter

Sprawdzales procesy wszystkich uzytkownikow (nie tylko swoje)?

25.01.2016 10:34
4.1
zanonimizowany1148459
2
Legionista

Jest tylko mój użytkownik.

24.01.2016 19:32
Tomeis
5
odpowiedz
1 odpowiedź
Tomeis
114
Konsul

Sprawdz autostart windowsa przez polecenie msconfig w uruchom, potem zakladka uruchamianie (procedura moze byc inna w zaleznosci od widowsa) czy origin jest tam wpisany do uruchamiania przy autostarcie.
mozesz tez skasowac ręcznie folder origina lub uzyj jakiegos programu do skasowania wpisow dotyczych origina z rejestru.

ewentualnie wczesniej sprawdz w necie czy ktos mial podobny problem.

post wyedytowany przez Tomeis 2016-01-24 19:43:27
25.01.2016 10:33
5.1
zanonimizowany1148459
2
Legionista

Usunąłem ręcznie cały folder Origina, ale nic to nie pomogło. Wpisałem także polecenie msconfig, zrobiłem wszystko to co napisałeś, ale nie dałem rady znaleźć Origin.exe w "Uruchamianie". Postanowiłem poszukać także w zakładce "Szczegóły" i okazało się...że udało mi się znaleźć Origin.exe! Gdy natomiast próbowałem zakończyć zadanie wyświetliło mi się: "Operacja nie może być zakończona. Odmowa dostępu". Sprawdziłem w Internecie, czy ktoś miał taki problem i było kilka takich osób, ale gdy zrobiłem to co polecił odpowiadający, nic nie podziałało. Ale i tak dziękuje za odpowiedź :)

25.01.2016 11:20
6
odpowiedz
1 odpowiedź
zanonimizowany30338
137
Legend

To moze poszukaj jeszcze wpisow w rejestrach. Polecenie "regedit" w uruchom. Poszukaj i usun wpisy zwiazane z Origin w galezach HKEY_CURENT_USER > SOFTWARE oraz w HKEY_LOCAL_MACHINE > SOFTWARE.

25.01.2016 12:19
6.1
zanonimizowany1148459
2
Legionista

Niestety nic nie znalazłem. Wydaje mi się, że muszę zakończyć proces Origin.exe, który niedawno znalazłem w zakładce "Szczegóły" (dzięki użytkownikowi Tomeis), jednak gdy to robię wyświetla mi się napis: "Operacja nie może być zakończona. Odmowa dostępu". Zaznaczę, że mam administratora na komputerze. Mimo iż nic nie podziałało, to chcę podziękować za pomoc i poświęcony czas :)

25.01.2016 17:54
Tomeis
7
odpowiedz
1 odpowiedź
Tomeis
114
Konsul

W "szczególy" masz tam przy originie stan uruchomiony/zatrzymany? Jak mozesz to sprobuj zatrzymac. Ewentualnie uruchom windowsa w trybie awaryjnym i w tym trybie usun/zatrzymaj origina z "szczegolow".
W windowsie w panelu sterowania powinny "System i zabezpieczenia" a w nich Narzędzia administracyjne, a dalej Uslugi, w uslugach bedzie to samo co w(i wiecej) "szczegolach", ale moze bedziesz mial wieksza prawa do modyfikowania?
Po skasowaniu foldera, resetowales komputer i probowales zainstalowac jescze raz? Bo nie wiem jak proces origina mialby dzialac skoro nie ma pliku wykonalnego, w uslugach bedziesz mogl sprawdzic lokalizacje pliku do ktorego odwoluje sie usluga/proces.
W trybie awaryjnym proces origina, nie powinnien sie uruchomic, wiec bedzie mozna go usunac, (ale moze bedziesz musial aktywowac ukryte konto Super Administratora by to zrobic.)

25.01.2016 19:30
7.1
zanonimizowany1148459
2
Legionista

Bardzo ci dziękuje! Udało się (po tylu staraniach) zainstalować wreszcie Origina.
Uruchomiłem komputer w trybie awaryjnym, przeszedłem do Menedżera zadań i aplikacja Origin.exe sama zniknęła. Na szczęście, gdy wróciłem do normalnego trybu również jej nie było. Jeszcze raz chcę ci podziękować :)

post wyedytowany przez zanonimizowany1148459 2016-01-25 19:31:29
Forum: Problem z Originem