Witam.
Ostatnio mam dziwny problem z Originem. Od pewnego czasu program nie chciał się włączyć, wyświetlał mi się napis: "PROGRAM ORIGIN ZOSTAŁ JUŻ URUCHOMIONY. Nie można uruchomić więcej niż jednego egzemplarza programu Origin. Upewnij się, że program Origin nie został uruchomiony na innym koncie użytkownika Windows." Nic nie mogłem z tym zrobić (innego konta Windows nie mam) więc postanowiłem że go odinstaluje i jeszcze raz ściągnę z Internetu. Gdy próbowałem to zrobić wyświetlił mi się błąd: Aby kontynuować, musisz zamknąć następujące aplikacje: Origin.exe". Aplikacji tej nie miałem włączonej (sprawdzałem nawet w Menedżerze zadań). Odinstalowałem więc wszystkie pliki z nadzieją, że to pomoże. Gdy ściągałem ponownie Origin pojawił mi się znowu napis :Aby kontynuować musisz zamknąć...". Mógłby mi ktoś pomóc? Z góry dziękuje za odpowiedzi i rady :)
No to odinstaluj i komputer zresetuj.
Jak już pisałem, nie dałem rady odinstalować, ponieważ gdy akcja była w toku wyświetlił mi się napis "Aby kontynuować, musisz zamknąć następujące aplikacje: Origin.exe". Komputer też zresetowałem-nic nie dało
Jest tylko mój użytkownik.
Sprawdz autostart windowsa przez polecenie msconfig w uruchom, potem zakladka uruchamianie (procedura moze byc inna w zaleznosci od widowsa) czy origin jest tam wpisany do uruchamiania przy autostarcie.
mozesz tez skasowac ręcznie folder origina lub uzyj jakiegos programu do skasowania wpisow dotyczych origina z rejestru.
ewentualnie wczesniej sprawdz w necie czy ktos mial podobny problem.
Usunąłem ręcznie cały folder Origina, ale nic to nie pomogło. Wpisałem także polecenie msconfig, zrobiłem wszystko to co napisałeś, ale nie dałem rady znaleźć Origin.exe w "Uruchamianie". Postanowiłem poszukać także w zakładce "Szczegóły" i okazało się...że udało mi się znaleźć Origin.exe! Gdy natomiast próbowałem zakończyć zadanie wyświetliło mi się: "Operacja nie może być zakończona. Odmowa dostępu". Sprawdziłem w Internecie, czy ktoś miał taki problem i było kilka takich osób, ale gdy zrobiłem to co polecił odpowiadający, nic nie podziałało. Ale i tak dziękuje za odpowiedź :)
To moze poszukaj jeszcze wpisow w rejestrach. Polecenie "regedit" w uruchom. Poszukaj i usun wpisy zwiazane z Origin w galezach HKEY_CURENT_USER > SOFTWARE oraz w HKEY_LOCAL_MACHINE > SOFTWARE.
Niestety nic nie znalazłem. Wydaje mi się, że muszę zakończyć proces Origin.exe, który niedawno znalazłem w zakładce "Szczegóły" (dzięki użytkownikowi Tomeis), jednak gdy to robię wyświetla mi się napis: "Operacja nie może być zakończona. Odmowa dostępu". Zaznaczę, że mam administratora na komputerze. Mimo iż nic nie podziałało, to chcę podziękować za pomoc i poświęcony czas :)
W "szczególy" masz tam przy originie stan uruchomiony/zatrzymany? Jak mozesz to sprobuj zatrzymac. Ewentualnie uruchom windowsa w trybie awaryjnym i w tym trybie usun/zatrzymaj origina z "szczegolow".
W windowsie w panelu sterowania powinny "System i zabezpieczenia" a w nich Narzędzia administracyjne, a dalej Uslugi, w uslugach bedzie to samo co w(i wiecej) "szczegolach", ale moze bedziesz mial wieksza prawa do modyfikowania?
Po skasowaniu foldera, resetowales komputer i probowales zainstalowac jescze raz? Bo nie wiem jak proces origina mialby dzialac skoro nie ma pliku wykonalnego, w uslugach bedziesz mogl sprawdzic lokalizacje pliku do ktorego odwoluje sie usluga/proces.
W trybie awaryjnym proces origina, nie powinnien sie uruchomic, wiec bedzie mozna go usunac, (ale moze bedziesz musial aktywowac ukryte konto Super Administratora by to zrobic.)
Bardzo ci dziękuje! Udało się (po tylu staraniach) zainstalować wreszcie Origina.
Uruchomiłem komputer w trybie awaryjnym, przeszedłem do Menedżera zadań i aplikacja Origin.exe sama zniknęła. Na szczęście, gdy wróciłem do normalnego trybu również jej nie było. Jeszcze raz chcę ci podziękować :)