Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Problem z monitorem firmy LG Led 22M37A-B

26.01.2016 22:00
1
Sinthar
1
Junior

Problem z monitorem firmy LG Led 22M37A-B

Witam! Niedawno zakupiłem komputer marki Medion oraz wyżej wymieniony monitor. Mam dość poważny problem.
Otóż, owy monitor posiada tylko złącze VGA. Gdy podłączam go do komputera, wyskakuje komunikat o braku sygnału. W pierwszej chwili pomyślałem, że jest problem z kablem, no to podłączyłem ten monitor do innego komputera i śmiga że aż miło. No nic, znowu podłączyłem ten monitor do Mediona, wyskakuje komunikat, wkładam płytę ze sterownikami od LG (tam są sterowniki + cośtam dual screen) i wtedy delikatnie mówiąc, zdałem sobie sprawę, że jak ja mam zainstalować sterowniki do monitora, gdy monitor nie działa? :o
Więc, podłączyłem z kolei inny monitor do tego Mediona, który zadziałał i próbowałem wtedy zainstalować te sterowniki dla tego LG. Wyskakiwały błędy, że ten LG musi być podpięty. Zatem, jestem w kropce, próbowałem manualnie pobierać pliki .inf i ręcznie instalować te sterowniki, ale nawet gdy w menadżerze urządzeń pokazuje mi, że Medion posiada najnowsze sterowniki dla monitora LG, to po podłączeniu tego monitora jest dalej komunikat o tym, że brakuje sygnału. Mam nadzieję, że połapiecie się z tym i że ktoś potrafi mi pomóc, ponieważ mnie już delikatnie mówiąc krew zalewa. Proszę uprzejmie o pomoc :).
PS, ten LG posiada tylko wejście VGA, więc nie ma mowy o żadnych innych złączach.

Forum: Problem z monitorem firmy LG Led 22M37A-B