Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Problem z kartą SIM.

28.11.2011 13:47
1
zanonimizowany783120
53
Senator

Problem z kartą SIM.

Witam.

Mam od jakiegoś roku numer z Orange na kartę. Wczoraj normalnie mogłem odbierać smsy i połączenia. Dzisiaj rano się obudziłem i wyskoczył mi komunikat "Nieudana rejestracja karty SIM". Swego czasu miałem taki problem, ale na komunikacie jedynie się kończyło, a wszystko działało normalnie.

Jednak, dzisiaj wyskoczył komunikat NIEUDANA REJESTRACJA KARTY SIM, a przy zasięgu pisze "nie działa". Nie pomaga wyłączenie telefonu, ponowne wsadzenie karty sim, itd. Co ważne, jakiś czas temu był taki problem, ale po wyciągnięciu i włożeniu karty wszystko działało normalnie (czasami wystarczyło wyłączyć i włączyć telefon).

Nie da się do mnie wysłać smsa, a gdy ktoś próbuje do mnie zadzwonić, to jest komunikat: "NIE MA TAKIEGO NUMERU". Nie wiem, co mogło się stać, gdyż wczoraj po 23 wszystko działało normalnie, a dzisiaj rano przestało.

Da się coś zrobić, aby przywrócić tą kartę do żywych? Jeżeli nie, to co zrobić, aby nie rezygnować z tego numeru? Nie chcę zmieniać numeru. Duplikat?

Pozdrawiam.

28.11.2011 14:03
😊
2
odpowiedz
E_G300
135
Damian

Ja bym proponował podejść do salonu Orange :)

28.11.2011 15:00
3
odpowiedz
zanonimizowany3972
87
Legend

Jeżeli sama karta była by uszkodzona, to osoby próbujące skontaktować się z tobą otrzymywały by komunikat, że jesteś poza zasięgiem. Jeżeli słychać coś w stylu "Nie ma takiego numeru", to albo jest to błąd Orange, albo po prostu skończyła ci się ważność konta. Kiedy ostatni raz doładowywałeś telefon?

28.11.2011 15:04
4
odpowiedz
zanonimizowany783120
53
Senator

Jakieś 3-4 tygodnie temu. Coś w tym przedziale.

28.11.2011 16:25
5
odpowiedz
zanonimizowany783120
53
Senator

Tym bardziej, że żadnego przypomnienia o wygaśnięciu konta nie miałem.

Problem z 'rejestracja karty SIM' pojawiał się już wcześniej. Tylko po prostu normalnie wszystko działało, a komunikat "Nieudana rejestracja..." wyskakiwał...

Forum: Problem z kartą SIM.